Így segítenek a sztárok a koronavírus miatt a négy fal közé szorult gyerekeknek

Amy Adams, Jennifer Garner és társaik esti mesék olvasásával szeretnék elterelni a kicsik figyelmét a világjárvány miatt kialakult helyzetről, és megkönnyíteni számukra a bezártságot.

A „Save with Stories” nevű kezdeményezést a Save the Children és a No Kid Hungry nevű szervezetekkel partnerségben Garner és Adams indította – utóbbi színésznő kifejezetten emiatt csatlakozott az Instagramhoz.

A sztárok közösségi médiás felületükön teszik közzé a meseolvasást megörökítő videót, így az azonnal nézhető és osztható. A mesék felolvasása mellett a színészek pénzt is gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek (hiszen sokan vannak, akik csak az iskolában jutnak napi háromszori étkezéshez), így a posztok az adakozás módját is tartalmazzák.

A színésznőkhöz azóta csatlakozott Chris O’Dowd (Koszorúslányok, Egy házasság helyzete) és Josh Gad (Bérhaverok, A szépség és a szörnyeteg) is – ők az Operation Storytime, illetve a SAG-AFTRA Foundation (a hollywoodi színészszakszervezet) Storyline Online akciói keretében olvasnak mesét, így az angolul értő gyerekek ír akcentussal hallhatják Arnie, a fánk történetét.

Mi itt a PORT.hu-nál ebben a folyamatosan frissülő cikkünkben gyűjtöttük össze azokat az online közvetítéseket és egyéb, interneten elérhető tartalmakat, amelyek vigaszt nyújthatnak a koronavírus okozta bezártság idején – gyerekprogam is található az ajánlatok között, lásd például a győri Vaskakas Bábszínház Óz című előadását. Ezenkívül rendszeresen jelentkezünk streamelésre ajánlott sorozatok kritikájával is: az elsőt itt találjátok.


(via The Wrap)