Íme a 2018-as Oscar-gála 5 legviccesebb pillanata!

Mark Hamill a Star Wars-szereplőkkel mókázott, aztán egy rakás sztárral széttrolkodott egy filmvetítést is.

Azt elszámítva, hogy sajnos nem nyert a Testről és Lélekről, nagyobb meglepetések nélkül, papírforma szerint zajlott le vasárnap éjjel Hollywoodban az Oscar-ceremónia. A jubileumi, 90. díjátadót sokan máris minden idők egyik legunalmasabb gálájaként könyvelték el – mi azért igyekeztünk pár vicces és cool pillanatot összeszedni. Azon túl persze, hogy a 86 éves Rita Moreno ugyanazt a ruháját vette fel, amiben '62-ben Oscart kapott a West Side Story-ért, Tiffany Haddish és Maya Rudolph tűsarkú helyett papucsban mentek fel a színpadra, James Ivory forgatókönyvíró pedig olyan ingben vette át a díját, amin a Szólíts a neveden főszereplője, Timothée Chalamet volt rajta.

1. Jennifer Lawrence kinevette Emma Stone-t

Idén is Jimmy Kimmel volt a házigazda, aki önironikusan fel is idézte azt a kínos tavalyi bakit, amikor Warren Beatty és Fay Dunaway bemondták, hogy a Kaliforniai álom lett a legjobb film – miközben a valódi győztes a Holdfény volt. Kimmel ezen most így röhögött:

Idén ha ha a nevedet hallod, ne ugorj azonnal fel, várj inkább pár percet! Nem akarjuk, hogy megismétlődjön az a bizonyos dolog.

Jennifer Lawrence pedig azért nevetett Emma Stone-on, mert a tavalyi fiaskó abból adódott, hogy Warren Beatty-ék az ő Oscar-díjáról szóló papírt kapták meg a borítékban az igazi nyertes helyett (hogy ez miért is történhetett meg így, itt írtuk be részletesen).

2. Del Toro is a borítékcserével trollkodott

Warren Beatty és Fay Dunaway ugyan csúnyán beégtek tavaly, mégis ők adták át idén is a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. Sőt, még poénkodtak is a 2017-es fiaskóval:

Guillermo del Toro a legjobb rendező díja után porducerként átvehette a legjobb filmért járó trófeát is A víz érintéséért. Nagyon vicces volt, ahogy vigyorogva megnézte, tényleg ő nyert-e, vagy Warren Beatty és a szervezők esetleg megint bakiztak egy nagyot: 

3. Jennifer Lawrence és Jodie Foster viccesen beszólt Meryl Streepnek

A zaklatási botránya miatt idén végül nem Casey Affleck adta át a legjobb női főszereplő díját, hanem Jennifer Lawrence és Jodie Foster. Utóbbi színésznő mankóval érkezett meg a színpadra, és azzal viccelődött, hogy pályatársa és nagy riválisa, Meryl Streep verte szét a térdét – kikacsintva ezzel az Én, Tonya című filmre.

4. Együtt mókáztak a színpadon az új Star Wars-trilógia sztárjai

Egy magamfajta Star Wars-rajongónak mindig nagy öröm az Oscar-gálán viszont látni a kedvenc sagája szereplőit: pont 40 éve volt, amikor Mark Hamill C-3PO és R2-D2 társaságában adott át egy Oscar-különdíjat a Star Wars zseniális hangmérnökének, Ben Burttnek a robotok és űrlények hangjaiért.

Idén Mark Hamill az új trilógia új doridjával, BB-8-tel bohóckodott egy sort a színpadon: szóvá tette, hogy a focilabda robot nincs öltönyben, és megfeddte, nehogy ő legyen az új Fay Dunaway, aki a La La Landet olvassa be győztesnek.

Sajnos Az utolsó Jedik a négy Oscar-jelöléséből (legjobb speciális effektek, zene, hangkeverés, hangvágás) végül egyet sem váltott díjra.

5. A hollywoodi sztárok élőben szakították félbe egy Disney-film vetítését

Mark Hamill egy másik Oscar-mókába is beszállt: Jimmy Kimmel, valamint Gal Gadot, Lin-Manuel Miranda, Lupita Nyong’o, Emily Blunt, Ansel Elgort, Armie Hammer, Margot Robbie és Guillermo del Toro társaságában bemasírozott a Kodak Színházban épp műsoron levő, bűnrossz Disney-film, az Időcsavar vetítésére, hogy ott egy rakás rágcsát osszanak szét az extázisba eső nézőközönség közt.

Ez az egész moziterembe becsörtetős dili arról szólt amúgy, hogy a puccos Oscar-gála résztvevői sehol sem lennének nélkülünk, mozinézők nélkül. Gal Gadot pedig alighanem tök őszintén mondta ki a kamerák előtt: a csillogó szemű rajongókkal lepacsizás sokkal menőbb vasárnap esti hollywoodi elfoglaltság, mint egy belterjes és unalmas Oscar-ceremónián bájolgás. (via Digital Spy)