Ionfényben fürdik az új Godzilla film

És ez baromi jól néz ki. És nem csak Godzilla jelenik meg benne, hanem további legendás szörnyek, még egy kis világvége hangulat, amibe majd belefullad szegény Millie Bobby Brown.

Nem volt nagy titok, hiszen a Kong: Koponya-sziget végén belengették a többi kaijū vagyis óriásszörny szerepeltetését, tehát tudtuk, hogy a soron következő részben nem csak Godzilla szerepel majd, hanem három régi ellenfele is, név szerint Mothra, Rodan és King Ghidorah – és persze a Godzilla: King of the Monsters cím is egy népesebb társaságra utal. De más dolog tudni róluk, és más dolog látni őket, és miután pár napja izgulhattunk a kis Millie Bobby Brownnal, aki egy bunkerben szorongott az első kedvcsináló trailerben, megjött az első rendes előzetes is. Ahol, ha csak kis időre is, de mindenki megjelenik. És rettentő jól néznek ki!

Ez ugyebár a Gareth Edwards-féle Godzilla, valamint a Kong: Koponya-sziget után a Legendary stúdió által csak MonsterVerse-nek felcímkézett filmes szörnyuniverzumának harmadik darabja, és nyilván emelni kell a tétet, ezért is kerülnek elő a régi japán szörnyfilmekből ismert lények. És itt emelik is a tétet, bár az előzetes lassan, de hatásosan kezdődik. Millie Bobby Brown egy tetőn áll, és egy iszonyat nagy porvihar közeledtét nézni, miközben az édesanyját játszó Vera Farmiga hangját halljuk, akitől megtudjuk, a Föld pusztulását csakis a Titánok állíthatják meg, akik közül van, amelyik több ezer éve alussza álmát. És persze van, akik szerint nem túl jó ötlet megzavarni a rettentő erők birtokában lévő rémségeket, amik közül nem mindegyik lesz barátságos – még úgy sem, hogy a tudósoknak a leírások szerint van olyan eszközük, amivel képesek irányítani őket.

Persze mindig ott van a jó öreg Godzilla, és az előzetes csúcspontja, ahogy a jellegzetes kék iontöltetes csóváját kilövi az égbe. Merthogy a végére minden besűrűsödik, ahogy kicsúszik az irányítás a tudósok és katonák kezéből, és látjuk a Mothra gigantikus lepkeszárnyait, egy elég jámbornak tűnő hatalmas jószág világító fejét, és végül megjelenik a háromfejű King Ghidorah is. És az egész nem csak rettentő jól néz ki, de van egy fantasztikus hangulata is, és Michael Dougherty (Adsz vagy kapsz, Krampusz) nyilván igyekezett kitenni magáért, és nem csak azért, mert egy ekkora projektet bíztak rá, hanem, mert a MonsterVerse első két filmje magasra tette a lécet. A Stranger Things Millie Bobby Brownja és Farmiga mellett feltűnik Bradley Whitford, Sally Hawkins, O'Shea Jackson Jr., Kyle Chandler, Charles Dance, Zhang Ziyi, Thomas Middleditch és Ken Watanabe. A filmre még sokat kell várni, csak 2019. május 31-én mutatják be, addig jó sokszor megnézhetjük ezt az előzetest, érdemes!