Itt a Keanu Reevesszel készült új Harry és Sally!

Május 31-én mutatta be a Netflix az Always Be My Maybe-t, amelyben a John Wick filmek sztárja is szerepel.

Ahogy arról korábban már írtunk, Reevesnek is van egy kis szerepe abban a romkomban, amit Ali Wong (Vadállatok, Apavadászat) és Randall Park (Az alelnök, Kész katasztrófa) írt, és a két főszerepet is ők játsszák benne. A Harry és Sally által inspirált Always Be My Maybe két gyerekkori barátról/szerelmesről szól, akik elveszítik egymást szem elől, és 15 évig nem beszélnek, aztán amikor újra találkoznak, ismét vonzódni kezdenek egymáshoz.

Kettejük világát ugyanakkor nehéz összeegyeztetni, hiszen Sasha sztárséf lett San Franciscóban, Marcus pedig bohém, küszködő zenész, aki még mindig a szüleivel lakik, és az apjának dolgozik. Keanu Reeves a filmnek nagyjából 15 percében szerepel csak, de a megjelenése annál emlékezetesebb. Ahogy az az Always Be My Maybe előzeteséből is kiderül, mindenkinek leesik az álla, mikor Sasha bemutatja mint az új pasiját – hiszen saját magát játssza.

Ali Wong pedig most elárulta, hogy – a nyilvánvaló okok mellett – azért esett Reevesre a választása, mert a sztori szempontjából fontos volt, hogy ázsiai-amerikai legyen a szereplő. És mivel a színész, mint kiderült, nagy rajongója a standuposként is tevékenykedő Wong fellépéseinek, kvázi azonnal igent is mondott a felkérésre.

A komika azt is feltárta, hogy a Reevesszel közös jelenetek legviccesebb részeit ráadásul a sztár improvizálta.

„Hogy olyan szemüveget hordjon, amiben nincs is lencse, vagy amikor a kvízjátékban elkezdi felsorolni azt a rengeteg kínai előkelőséget, az mind az ő ötlete volt.

Vagy amikor azt mondja, hogy „nekem nincs semmi problémám, Sasha, és neked mi a problémád?”, majd elkezd árnyékbokszolni, azt is ő improvizálta. Nem tudom elmondani, mennyire vicces figura” – nyilatkozta a színésznő. Wongon, Parkon és Reevesen kívül egyébként a Lost című sorozatból ismert Daniel Dae Kim is szerepel a filmben.


(via Independent, Uproxx)