Itt a Netflix 10 leghitványabb filmje, Adam Sandler kettőben is szerepel

De vannak sajnos még nála is sokkal rosszabbak...

Szinte nem is szokott elmúlni úgy egy-egy hét, hogy ne szednénk lajstromba a Netflix éppen aktuális legnépszerűbb filmjeit itt a PORT.hu hasábjain. Legutóbb épp 10 olyan filmet és sorozat mutattunk be, amit falnak a magyar Netflix-nézők. Most viszont fordítunk egyet a rangsoron, és (a Screenrant hasonló cikke nyomán) lerántjuk a leplet a népszerű streaming platform kínálatában látható leghitványabb produkciókról, amelyek mind-mind 9 vagy alatti százalékon állnak a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon

10. Az újrakezdés (The Do-Over): 9%

Ebben a 2016-os filmben Adam Sandler és David Spade két olyan széllelbélelt férfit alakít, akik egy nap úgy döntenek, megrendezik a saját halálukat, hogy új életet kezdhessenek. Persze ahogy azt a kedves olvasó ebből már előre sejtheti, az új identitás, amit a két kópé felvesz, szerencsétlenségek egész láncolatát szabadítja a nyakukra. Mindez akár még jól is elsülhetne, ám a film percről percre egyre rosszabb lesz – nem csoda, ha Adam Sandler karrierjének sokadik mélypontjaként vonult be a filmtörténelembe.

 

9. Az utolsó akarat (The Last Thing He Wanted): 5%

Az ember azt hinné, hogy egy bestseller regény Netflix-adaptációját lehetetlen elrontani, ha olyan nagy nevű hollywoodi sztárokat igazol le a stáb, mint Anne Hathaway, Ben Affleck és Willem Dafoe. Az alapsztori egész érdekes: egy menő washingtoni újságírónő otthagyja az állását, hogy beszálljon a közép-amerikai fegyverbizniszbe. Csakhogy a kritikusok szerint maga a film egyáltalán nem izgalmas, sőt, kifejezetten unalmas és zavaros.

 

8. Naked: 0%

Ez a 2017-es Netflix-film, szó szerint „a szegény ember Idétlen időkigje”, a főszereplő ugyanis újra és újra átéli élete egy adott pillanatát, egészen addig, amíg nem lesz képes megoldani azt a problémát, ami folyton az időhurokban tartja őt. A főszereplő ezúttal Bill Murray helyett Marlon Wayans, aki az esküvője napján, folyton-folyvást egy liftben ébred fel, ruha nélkül. Ígéretesen hangzik? Nos, a kritikusok szerint egyáltalán nem volt jó a film.

 

7. Az utolsó bűntény (The Last Days Of American Crime): 0%

Szintén a Netflix saját gyártású akciófilmje, egy csapatnyi megátalkodott rosszfiúról, akik megtervezik az évszázad rablását. Csakhogy sokan arra panaszkodtak, hogy a számtalan túlhasznált szélhámosfilmes klisé mellett a játékidő is sokkal hosszabb kelleténél: majdnem 2 és fél óra! Ezalatt a készítők megpróbálnak ugyan egy nagyon bonyolult cselekményt felépíteni, ám az a rajongók és a kritikusok szerint is csak nyúlik, nyúlik, mint az a bizonyos rétestészta.

 

6. Nevetséges hatos (The Ridiculous 6): 0%

Íme még egy Adam Sandler-film, ami sajnos pont annyira nevetségesen bárgyú fércmű volt 2015-ben a kritikusok szerint, mint ahogy azt a címe is sugallja. Pedig ki ne lenne kíváncsi egy olyan westernre, amiben együtt szerepel Adam Sandler, Rob Schneider, Luke Wilson, David Spade, Steve Buscemi és Danny Trejo? A történet egyébként annyi, hogy amikor elrabolják a megátalkodott bandita, Tommy „Fehér Kés” Stockburn (őt alakítja Adam Sandler) apját, hősünk nyugatnak indul, hogy megmentse őt, de öt olyan testvére is mellé csapódik az úton, akiknek létezéséről eddig semmit sem tudott...

 

5. The True Memoirs Of An International Assassin: 0%

Csak idő kérdése lett volna, hogy újabb és újabb hollywoodi sztár döntsön úgy, hogy saját filmet forgat a Netflixre. A népszerű komikus, Kevin James 2016-ban került sorra. A The True Memoirs Of An International Assassinban egy regényírót alakít, akit összetévesztenek egy valódi bérgyilkossal, miután a könyve úgy történik meg, mint valami igaz történeten alapuló memoár. Így kerül aztán szemtől szembe a rettegett El Toróval (akit Andy Garcia játszik), aki pont olyan, mint valami XXI. századi, modern Che Guevara. Csakhogy a kritikusok szerint a film sem nem vicces, sem nem izgalmas...

 

4. Father Of The Year: 0%

Az megvan, hogy Adam Sandler gründolt egy Happy Madison Productions nevű céget, hogy ezen keresztül adhasson rendszeresen valami munkát az olyan tehetségtelen komikus cimboráinak, mint az ebben a listában is sokadszorra felbukkanó David Spade? A történet egy részeg amerikai főiskolások között kirobbanó vitával kezdődik, ami arról szól, hogy kinek az apja nyerne, ha más másik apákkal kellene megmérkőzniük. Szó szót követ, mire a purparlét annyira komolyan veszi mindegyik fél, hogy tényleg csatasorban kell állnia a fateroknak! Sajnos azonban a jó ötletet csapnivalóan valósították meg 2018-ban: a RogerEbert.com szerint „ezt a filmet még azelőtt el fogod felejteni, hogy elérnél a végére”.

 

3. The After Party: 0%

Ez a 2018-as film egy feltörekvő rapperről szól, aki egy New York-i afterpartyn szerez magának hírnevet azzal, hogy a hiphop zenét összeházasítja a kultúrával. A végeredmény érdekes végletesen megosztotta a kritikusokat és a nézőket. Míg a rajongók agyondicsérték a filmet (első sorban annak köszönhetően, hogy a rapvilág olyan prominens személyiségei is feltűntek benne, mint Wiz Khalifa, Jadakiss és Ski Mask The Slump God), és 86%-ra értékelték, addig a kritikusok mind kutyázták, ami miatt a Rotten Tomatoeson is csak egy kövér nullát kapott.

 

2. Drive: 0%

A 2018-as Drive az indiai filmgyártás koronagyémántja akart lenni, de végül a nagy költségvetésű hollywoodi szuperprodukciók, azon belül is a Halálos iramban franchise sekélyes, olcsó utánzata lett belőle. Az abszurditásig csillogó, rettenetesen unalmas és túl hosszú film valószínűleg még azok számára is nézhetetlen, akik amúgy kedvelik az bollywoodi blockbustereket. Azok, akik abban a reményben néznének bele, hogy ez India válasza a 2011-es Ryan Gosling-féle Drive - Gázt!-ra, messzire kerüljék, különben hatalmasat fognak csalódni!

 

1. Enter The Anime: 0%

Kevés olyan produkció van a Rotten Tomatoes-on, ami nullát kapott – ez az egyik. Az Enter The Anime című, 2019-es dokumentumfilm eredetileg a nagy múltra visszatekintő, kultikus japán rajzfilmek, vagyis az animék megszületését, fejlődését és jelenkori kirobbanó népszerűségét lett volna hivatott bemutatni. Viszont akik látták, inkább azon a véleményen vannak, hogy jobbára csak a cosplayerek és a K-pop együttesek videóiból, valamint a Netflixen már elérhető anime sorozatok véletlenszerű klipjeiből fércelték össze. Lényegében egy egyórás reklám, amelynek cseppet sem titkolt célja, hogy népszerűsítse a tényt: ma már tényleg rengeteg anime elérhető a Netflixen. 

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.