Itt az első kínai Marvel hős!

Tény, hogy a főhős a Marvel „szülötte”, de az első előzetest nézve nehéz elhinni, hogy a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája az MCU szerves része lenne – pedig azt ígérték.

Kijött a Marvel moziverzumának immár 26. darabja, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, és vele együtt megismerhetjük a stúdió az első ázsiai, azon belül is távol-keleti, ha még jobban pontosítunk, kínai hősét. Shang-Chi még 1973-ban jött a világra, de csak tíz évre rá, 1983-ban kapta meg az első saját füzetét, ami jól mutatja, hogy nem tartozott a legfelkapottabb karakterek közé, de a Marvelnál már akkor is jelszó volt a diverzifikáció, és ez most fizetődött ki. Merthogy a szuperhősfilmek legnagyobb piaca ma már Kína, és a stúdiónak nagyon is kapóra jött egy kínai képregényfigura, és a pandémia ugyan erősen hátráltatta a produkciót, de a jelek szerint már senki sem állíthatja meg Shang-Chit, és most itt az első előzetes is.

 

Történetünk szerint a kis Shang-Chi a Tíz Gyűrű nevű orgyilkos szekta fejének, a Mandarinnak (Tony Leung Chiu Wai) a fia, és bár tökéletes kiképzést kap, ő más utat választ. San Franciscóban kezd új életet, de a múltja utoléri. Tisztára mint Bruce Wayne és az Árnyak Ligája esetében, de a Denevérember itt nem kerül elő, és a Mandarinon kívül más ismert név sem bukkan fel egyenlőre az MCU-ból, sőt, az egész inkább emlékeztet a legtöbb kínai fantasy kung-fu eposzra, mint a Marvel jól bejáratott hőseposzaira. A kivétel a felnőtt Shang-Chi  (a nálunk teljesen ismeretlen Simu Liu) barátját játszó Awkwafina, és a rapper, komikus, színésznő hivatott a jelek szerint a humort és az amerikai vagányságot a produkcióba hozni, de mivel ez az első ízelítő, még sok minden derülhet ki a filmről. Ami szeptember 3-án kerül az amerikai mozikba, nálunk egy nappal korábban, szeptember 2-án tervezik bemutatni. A filmet Destin Cretton (Átmeneti állomás, A kegyelem ára) rendezte, a forgatókönyvet pedig Dave Callaham (Godzilla, Mortal Kombat) jegyezte, és a fentieken kívül szerepelni fog benne Florian Munteanu, aki Dolph Lundren fia volt a Creed II-ben (2018) és a színészlegenda Michelle Yeoh is.