Itt az Elvis-film előzetese!

A pop királyáról a Moulin Rouge! és A nagy Gatsby rendezője forgatott életrajzi filmet, amelyben Tom Hanks a legnagyobb sztár.

Baz Luhrmann a 2013-as A nagy Gatsby óta nem rendezett filmet, most azonban egy igazi szuperprodukcióval tér vissza. A projektet valójában már 2014-ben bejelentették, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy életrajzi film készül Elvis Presley-ről. Luhrmann már ekkor leszerződött, de lassan haladtak az előkészületek. 2019-ben Austin Butler megkapta Elvis szerepét olyan jelöltek előtt, mint Ansel Elgort, Miles Teller, Aaron Taylor-Johnson és Harry Styles. A forgatás 2020 elején kezdődött Ausztráliában, de rögtön le is kellett állítani, mert Tom Hanks elkapta a koronavírust. A járvány miatt a premier dátumát is többször eltolták, de most már biztos, hogy június 24-én jön a film, és 45 nappal később az HBO Maxre is felkerül.

A film a mindössze 42 évet élt zenész ikon életének két évtizedét mutatja be a szegénységből való kiemelkedéstől a szupersztárságig. A menedzseréhez, Tom Parkerhez fűződő komplex viszonya (őt alakítja Hanks) is hangsúlyos szerepet kap, de láthatjuk többek közt a feleségét, Priscillát (Olivia DeJonge), Sister Rosetta Tharpe-ot, „a rock and roll dédanyját” az énekes-dalszerző Yola alakításában, Jimmie Rodgerst (Kodi Smit-McPhee), B.B. Kinget (Kelvin Harrison Jr.) és Elvis szüleit (Luke Bracey és Maggie Gyllenhaal).

Az előzetes az Elvis-rajongókat természetesen megosztotta. A karrierjét a Nickelodeon sorozataiban kezdő Austin Butler (Volt egyszer egy... Hollywood) sokak szerint nem hasonlít eléggé a pop királyára és mintha túl fiatal is lenne a szerephez, mások viszont úgy látják, hogy ígéretesnek tűnik a színész átalakulása, és sikerült Elvis mozgását és a hangját is visszaadnia.

Butler egyébként saját maga énekelte fel a filmben hallható dalokat, de azokban a jelenetekben, ahol már idősebb a karakter, összemixelik a színész és Elvis hangját.

Via: Variety