Itt az új trailer Margot Robbie térdtörős sportfilmjéhez

Az I, Tonya című életrajzi drámában ő a hírhedt korcsolyabajnok, Tonya Harding, aki megverette a riválisát.

Befutott végre az első teaser előzetes Margot Robbie legújabb filmjéhez, az Amerikában december 8-án mozikba kerülő I, Tonya című sportdrámához. A valós eseményeken alapuló történetben a 27 éves színésznő alakítja Tonya Hardingot, a híres-hírhedt amerikai műkorcsolyázó bajnokot.

Az olimpiai és világbajnok Tonya Harding volt ugyanis a felbujtó annál a szomorú, 1994-es bűnténynél, amikor a lillehammeri téli olimpia előtt egy viperás verőlegény eltörte Harding legnagyobb riválisának, Nancy Kerrigannek a térdét. Az eset után Hardingot örökre eltiltották a műkorcsolyázástól.

Maga a térdtörés viszont egy tragikomédiába illő, valóban filmért kiáltó bűntény volt (ezt korábban egy Index-cikk is részletesen bemutatta): a törtető anya mellett felnövő, nehéz gyerekkorú Harding a nagy riválisa kiiktatását a zűrös volt férje és annak konteóhívő cimborájával tervelte ki, magával a „merénylettel” pedig egy ismerősüket, Shane Stant bízták meg. A sportolónők edzése után megvárta és megütötte Nancy Kerrigant, de menekülés közben ő is megsérült, miután tigrisbukfenccel volt kénytelen áttörni egy üvegajtót.

Az igazi Tonya Harding
Tonya Harding a jégen (fotó: Focus on Sport/Getty Images)

 

Margot Robbie a baseballütővel és kalapáccsal keménykedő Harley Quinn után igazi telitalálat erre a szerepre. Érdekes viszont, hogy egy a Vanity Fair-nek adott interjújában korábban azt mondta: a forgatókönyv elolvasásakor fogalma sem volt arról, kicsoda Tonya Harding (hiszen Lillehammer idején még csak egy 4 éves ausztrál kislány volt, aki nem követte a tévében az amerikai olimpikonokról szóló híreket). Még meg is dicsérte Steven Rogers forgatókönyvírót, hogy micsoda megrázó fordulatokat talált ki két a két sportoló vetélkedéséhez! Azóta viszont minden Tonya Harding-tévéinterjút megnézett, és így még durvább lett számára a kontraszt: a régi videofelvételek alapján ugyanis Hardingot egy nagyon kedves korcsolyázónőnek ismerte meg.