Margot Robbie nem is tudta, hogy új filmjében egy igazi, élő sportolót alakít

Azt hitte, a rivális korcsolyázó lábát eltörető Tonya Harding kitalált személy.

Margot Robbie I, Tonya címmel forgat életrajzi filmet Tonya Hardingról, az amerikaiak híres-hírhedt olimpiai és világbajnok műkorcsolyázójáról. A sportolónőnek nagy szerepe volt abban, hogy az 1994-es lillehammeri olimpia előtt egy viperás verőlegény törte el Harding legnagyobb riválisának számító Nancy Kerrigan térdét, amiért később örökre eltiltották a műkorcsolyázástól.

A tragikomédiába illő, valóban filmre kívánkozó sztorit 7 évvel ezelőtt egy olvasmányos Index-cikk is alaposan körbe járta: a törtető anyával felnövő, nehéz gyerekkorú Harding riválisa "hatástalanítását" a zűrös volt férje és annak konteóhívő cimborája tervelték ki, a „merénylettel” megbízott ismerősük, Shane Stan pedig olyan bénán hajtotta végre a sportolónők edzése után, hogy menekülés közben tigrisbukfenccel volt kénytelen áttörni az útjában álló üvegajtót...

Az igazi Tonya Harding
Forrás: Focus on Sport/Getty Images

 

Margot Robbie viszont a Vanity Fair-nek adott interjújában elmesélte, hogy a forgatókönyv elolvasásakor fogalma sem volt arról, kicsoda Tonya Harding és Nancy Kerrigan, és hogy ez az egész térdösszetörős sztori igaz. Sőt!

El volt ámulva attól, hogy Steven Rogers forgatókönyvíró micsoda megrázó fordulatokat talált ki két kitalált sportolónő vetélkedéséhez!

A színésznő, aki a '94-es lillehammeri olimpia idején még csak egy 4 éves ausztrál kislány volt, aki nem is látta a tévében az amerikai sportolónőkről szóló híreket, azóta persze már minden Tonya Harding-cikket elolvasott, és minden Tonya Harding-tévéinterjút megnézett. Saját bevallása szerint így még durvább lett számára a kontraszt: ezek alapján ugyanis egy nagyon kedves korcsolyázónőnek ismerhették meg az emberek. Az I, Tonya című filmet szeptember 8-án mutatták be a Torontói Filmfesztiválon, magyarországi premierről viszont nem tudni. (via Digital Spy)