Itt vannak az Oscar-jelölt filmek őszinte plakátjai!

Idén is elkészült az Oscar-díjra jelölt filmek plakátjainak őszinte verziója. Ezekből szemezgettünk.

A The Shiznit minden évben elkészíti az Oscarra jelölt filmek őszinte plakátjait, vagyis azokat a plakátokat, amik frappánsan összefoglalják, hogy a címével ellentétben valójában miről szól a film. Az idei termésükből szemezgettünk, a teljes listát a The Shiznitnél lehet megtalálni.

Kaliforniai álom

Forrás: theshiznit.co.uk

 

Elsőként a legtöbb Golden Globe-ot, és a legtöbb, tizennégy Oscar-jelölést begyűjtő Kaliforniai álom plakátját mutatjuk. A plakát 2016 két legnagyobb „politikai rémálmának” két emblematikus figuráját említi: Trumpot és Farage-t. Az előbbi az Egyesült Államok frissen beiktatott elnöke, utóbbi pedig a Brexit emblematikus figurája. És ezt az egészet, amibe a világ belecsöppent, úgy nevezik, hogy post-truth, ami nagyjából annyit jelent, hogy igazságon túli, vagyis az az időszak, amikor az igazság irrelevánssá válik, helyébe az objektív tények és körülmények tagadása és az érzelmek és személyes meggyőződés lép. A politikai rémálomból pedig a Kaliforniai álomba menekülhetünk, legalábbis két órára.

A régi város

Forrás: theshiznit.co.uk


Ebben a filmben Casey Affleck birkózik saját életével és szomorúságával. Nálunk csak február 23-án mutatják be, de annyi már most látszik, hogy egy szenvedős mozi lesz. A plakát is ezt ígéri nekünk: tesója, Ben Affleck utóbbi,  szenvedős filmjei után most Casey-n a sor!

Holdfény

Forrás: theshiznit.co.uk


Február 16-tól látható a magyar mozikban a filmdráma, mely Little, Chiron és Black életéről szól. A három név ugyanazon ember három különböző életszakaszát jelöli, a film végigkíséri jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. A Holdfényt egyébként a Quartz 2016 legjobb filmjének nevezte, és első helyen végzett a Guardian és az IndieWire év végi filmes listáin is. Önmagunk megtalálásáról, a nemi identitásunk kereséséről szóló film bizonyosan nagyon erős alkotás.

Jackie

Forrás: theshiznit.co.uk

 

A film Jackie Kennedyről, John Fitzgerald Kennedy, az Egyesült Államok 35. elnökének feleségéről szól. Az életrajzi filmmel Natalie Portman megint esélyt kapott az Oscar-díj elnyerésére, ami 2011-ben már sikerült neki a Fekete hattyúval. A poszter szintén a mostani politikai érára utal, a krétafirka arra az időre emlékeztet, amikor a politikusoknak még volt méltóságuk.

Érkezés

Forrás: theshiznit.co.uk


A filmet imádja a közönség és a kritikusok is, a poszter viszont pár negatívumra is felhívja a figyelmet: a plakát megálmodójának valószínűleg nem volt ínyére Amy Adams játéka: „Amy Adamsnak nagyobb az esélye, hogy idegen civilizációt fedezzen fel, mint hogy megnyerje az Oscart.” A poszter a nyelvi nehézségeket is kidomborítja, csak egy kicsit másképpen, mint a film: itt már a Google-fordító sem segít.

További plakátok itt.