James Cameron kikészítette a Terminátor: Sötét végzet rendezőjét a forgatáson

A Deadpool révén ismert Tim Miller nem is hajlandó többet együtt dolgozni vele.

A magyar mozikban október 31-én bemutatott Terminátor: Sötét végzet ugyan eddig világszerte közel 250 millió dolláros jegybevételt hozott, de mivel a film 185 millióból készült, ez határozottan bukásnak számít. A produkciót rendezőként jegyző Tim Miller (Deadpool) szerint a sikertelenségbe nagyban bejátszott, hogy a két producer, James Cameron és a Skydance-től érkező David Ellison mindent megtettek, hogy neki minél kevesebb beleszólása legyen a dolgokba.

„Egy egész könyvet lehetne írni arról, hogy miért nem működött. Még mindig a feldolgozás fázisában járok, de attól még nagyon büszke vagyok a filmemre” – nyilatkozta Miller. „Annak ellenére, hogy Jim is egy producer, és David Ellison is egy producer, és övék minden hatalom és a végső vágás joga, még az én nevem is fel van tüntetve rendezőként. Szóval még ha tudom is, hogy el fogom veszíteni a csatát, kötelességem harcolni a filmemért. Egyszerűen azért, mert egy rendezőnek ez a dolga” – tette hozzá.

A direktor által Jimként említett James Cameron volt az első két Terminátor mozi rendezője, a mostanit pedig – ahogy az a fentiekből is kiderül – producerként jegyzi, és korábban ő maga is említette a film forgatása körüli kreatív különbségeket.

„Még mindig sikálják a falakról azt a vért, amit a kreatív háború során ontottunk.

Ez a film tűzzel-vassal készült. De hát ilyen a kreatív folyamat, nemde?” – mondta korábban a Collidernek Cameron, aki egyébként nem táplál negatív érzelmeket Miller irányába, amit egy e-maillel is nyomatékosított. Ebben azt írta: nem történt más, mint két erős, kreatív ember egymásnak feszülése, ami csak még jobbá tette a filmet, és ha legközelebb Los Angelesben jár, igyanak meg egy sört.

James Cameron és Tim Miller. Forrás: Jon Kopaloff / FilmMagic / Getty Images és Dave J. Hogan / Getty Images

 

Tim Millernek egyébként sajnos nem a Terminátor: Sötét végzet volt az első filmje, amelynek a forgatásáról keserű szájízzel távozik, és ahonnan kiszorította egy nála hatalmasabb sztár: korábban az első Deadpool rendezése után a másodikat már nem rendezhette ő, a címszereplő Ryan Reynoldsszal való „kreatív nézetkülönbségek” miatt.

„Alapesetben egy rendező normálisan dolgozhat, de ez nekem nem adatott meg. Ennek semmi köze ahhoz a traumához, amit átéltem. Egyszerűen arról van szó, hogy nem akarok még egyszer ilyen helyzetbe kerülni, hogy minden irányítás ki van véve a kezemből, és nem dönthetek úgy, ahogy szerintem helyes”

– szögezte le a Terminátor: Sötét végzettel kapcsolatban Miller, aki azt is bevallotta, hogy ennek megfelelően nem dolgozna többé együtt James Cameronnal.


(via Independent)