James Cameron kinevette az Avatar miatt 250 milliót bukó Matt Damont

De aztán tett neki egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

Matt Damon még 2021-ben árulta el a Cannes-i Filmfesztiválon, hogy James Cameron annak idején nemcsak, hogy felajánlotta neki az Avatar főszerepét, de ráadásul egy olyan szerződést tett le elé, amely alapján a színész a film bevételeinek 10%-át kapta volna meg. Az Avatar végül több mint 2 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte, így Damon 250 millió dollárról mondott ezzel le.

Be fogok vonulni a történelembe mint a színész, aki a legtöbb pénzt utasította vissza"

- kesergett később a sztár, de azért hozzátette, hogy "még mindig nagyon brutális belegondolni. De a gyerekeim nem éheznek, szóval megvagyok.” 

Cameront Damon döntéséről az Avatar: A víz útja premierje kapcsán kérdezték a BBC rádiójában. A rendező azonnal felnevetett, amikor a színész neve szóba került.

"Saját magát ostorozza emiatt" - mondta Cameron. "De ő a világ egyik legnagyobb filmsztárja, ideje lenne túllépnie ezen.”

A rendező persze tisztában van vele, hogy nehéz döntést hozott annak idején Damon: előkészületben volt egy új Bourne-film, és a színész elkötelezte magát a trilógia befejezése mellett Paul Greengrass rendezővel. Bár az Avatar elutasítása nem bizonyult a legjobb pénzügyi döntésnek, Damon a 2019-es beszélgetésen azt mondta, hogy ez volt a helyes erkölcsi döntés. John Krasinski, aki szintén részt vett a cannes-i beszélgetésen azzal vigasztalta a kollégáját, hogy "semmi sem lenne más az életedben, ha megcsináltad volna az Avatart, kivéve, hogy most az űrben beszélgetnénk."

Amikor a BBC műsorában felvetették Cameronnak azt az ötletet, hogy Damon egy jövőbeli Avatar-folytatásban szerepelhetne, a rendező így reagált:

Muszáj. Meg kell tennünk, hogy a világ újra egyensúlyban legyen. De nem kap 10%-ot, b*ssza meg."

via: IndieWire