James Cameron nagyon várja már, hogy kifulladjon a Bosszúállók-őrület

Szerinte sok másik történetet el lehetne mesélni.

James Cameron amikor épp nem az Avatar 2-3-4 évek óta húzódó forgatását felügyeli, akkor a Visionaries: James Cameron's Story of Science Fiction című, új AMC-sorozatát poromózza. Ennek a sajtókörútján találta azt mondani, hogy már nagyon elege van a jelenlegi szuperhősfilmes dömpingből, nagyon ráférne már Hollywoodra valami új divathullám – én pedig mélységesen egyet értek vele!

Remélem, hamarosan kifárad ez a Bosszúállók-téma. No nem mintha nem szeretném ezeket a filmeket, csak lennének más történetek is, amiket jó lenne elmesélni a sok család nélküli, szuperizmos férfi sztorija mellett, akik folyton szembenéznek a halállal, és két óra alatt lerombolnak egy egész várost.

Igaz, Cameronnak csak a szuperhősökkel van baja, A galaxis őrzői-filmek kifejezetten tetszettek neki.

Lehet, hogy nincs érzékem a témához, mert valóban nem tudom az ujjamat naprakészen a mozivilág ütőerén tartani. Nincs mostanában se tévésorozatom, se filmem, úgyhogy nem tudom, milyen a közízlése mostanság a sci-fik terén. Azt viszont látom, hogy a kortárs sci-fi teljesen eszképista, a stábokban nincsenek már technológiai tanácsadók. Ott van például A galaxis őrzői. Nagyon vicces film, de nem gondolkodsz el azon, hogy hogyan működnek benne az űrhajók, vagy más berendezések. Tudományos tudományos-fantasztikumot ma már csak a Mentőexpedícióban vagy a Csillagok közöttben láthatsz.

Jó kérdés, hogy vajon a mozik közönsége is olyan filmekre vágyik-e, mint Cameron. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy míg a szuperhősfilmek, vagy az olyan „tudománytalan” sci-fik, mint a Star Wars-folytatások szinte mindig 1 milliárd dolláros bevételt generálnak, addig az igazi tudományos-fantasztikus filmek, mint amilyen legutóbb Natalie Portman bizarr sci-fije, a Annihilation volt, el sem jutnak a mozikba, mert már a gyártó is attól fél, hogy hatalmas anyagi bukás lesz a vége. (via Movieweb)