James Cameronnak is nagyon bejött anno a Blomkamp-féle Alien 5 terve

És persze Sigourney Weavernek is, aki még mindig lát egy icipici esélyt arra, hogy egyszer elkészüljön.

Tavaly mi is rengeteget cikkeztünk Neill Blomkampról és a soha el nem készülő Alien 5-ről. Egyrészt azért, mert ebben az évben került mozikba a mérsékelt sikert arató Alien: Covenant, amivel az űrszörny eredeti kitalálója, Ridley Scott sikeresen beelőzte Blomkampot a Fox stúdió producereinél. Másrészt pedig azért, mert Blomkamp tavaly elkészített, ingyenes kisfilmjei közül a Zygote című sci-fi kifejezetten olyan lett, mintha az Alien 5 kidobott forgatókönyvét hasznosította volna újra: egy, a felnőtt Newtra hasonlító, szőke lány (Dakota Fanning) hatalmas puskával lődözött benne egy ocsmány szörnyetegre egy jövőbeli iparvállalat komplexumának kihalt folyosóin...

Az Alien 5 most ismét téma lett, mivel Sigouerny Weaver meglebegtette a Hollywood Reporternek, hogy anno A bolygó neve: Halál rendezője, James Cameron is odavolt a sztoriért, és talán egyszer valamikor lesz alkalmuk leforgatni:

Nagyon kevés hiányzott hozzá, hogy elkezdjük a munkát, James Cameronnal is közösen dolgoztunk volna. De miután a Fox lemondott róla, Neill olyan sok munkát kapott, hogy most már nem tudnánk elkészülni, én is nagyon elfoglalt vagyok az Avatar 4-5-tel. Pedig szeretnék Neill-lel dolgozni, mert nagyszerű munkát végzett, és James Cameron is azt gondolta mondta róla, hogy nagyszerűek az ötletei. Szóval soha nem tudhatod. Most viszont úgy tudom, Neill időközben egyszerre három projekthez is elkötelezte már magát.

Tényleg nem lett volna rossz a Blomkamp-féle Alien 5: visszatért volna benne Sigourney Weaver mint Ripley, valamint A bolygó neve: Halálban megmentett kislány, Newt is, aki időközben felnőtt. Sőt, a pletykák szerint ismét Lance Herniksen lett volna a filmben  Weyland-gyártmányú android. Az eredeti terv ugyanis az volt, hogy Blomkamp James Cameron nagy klasszikusát, A bolygó neve: Halált folytatja, azaz Hicks (Michael Biehn) is szerepelt volna benne, csak épp 30 évvel öregebben, arcán egy ronda sebhellyel.

.

Az évekkel ezelőtt kiszivárgott vázlatrajzok miatt Alien-rajongók többsége sokkal jobban várta Blomkamp filmét, mint a Prometheus folytatását, az Alien: Covenantot, amibe Ridley Scott úgy szuszakolták bele utólag, a Fox stúdió nyomására H. R. Giger űrszörnyét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Neill Blomkamp (@neillblomkamp) által megosztott bejegyzés,

Az élet azonban átírta az Alien-filmek történetét. A Fox kukázta Blomkamp terveit, csakhogy a Covenant, amiben annyira bíztak, egyáltalán nem termelt annyi bevételt, amivel a stúdió elégedett eltt volna. Így most egyelőre azt sem lehet tudni, hogy Ridley Scott egyáltalán leforgathatja-e a harmadik filmjét, ami a Covenantont kötné össze A nyolcadik utas: a Halállal. (via Movieweb)