James Franco és Seth Rogen tíz évvel ezelőtt őrült meg teljesen

Íme tíz érdekesség a tízéves Ananász expressz című fergeteges stonervígjátékról!

Az Evan Goldberg és Judd Apatow forgatókönyvírók nevével fémjelzett, Seth Rogen és James Franco főszereplésével készült akcióvígjátékot – amit egy sor további közös James Franco – Seth Rogen agymenés követett, például az Itt a vége vagy Az interjú – 2008. augusztus 6-án mutatták be az amerikai mozik. Az évfordulón Twitter-oldalán maga Rogen osztott meg érdekességeket a filmről. Íme!

1. A filmben felhasznált nagyjából száz jointot egytől egyig maga Seth Rogen és a forgatókönyvíró, Evan Goldberg tekerte, mert a stábból senki más nem volt képes megfelelő eredményt produkálni.

2. A Franco drogdíler karaktere által árult, Snicklefritz fantázianévre hallgató olcsó marihuána nevét egy szidalomból vették, amit a filmben dolgozó egyik digitális szakember használt a helyettesére, amikor elégedetlen volt vele.

3. Az Ananász expresszhez kreatív marketingötletként kigondolt füstölgő reklámtáblát (amin egy cannabislevél volt látható, amiből füst jött ki) sajnos el kellett távolítani a Los Angeles-i Sunset Boulevard-ról, mivel az emberek minduntalan riasztották a tűzoltókat miatta.

4. A film egyik legviccesebb jelenetében azt láthatjuk, hogy Danny McBride karaktere egy Daewoo Lanosszal gyilkolja meg a főgonoszt, és efölötti örömében fel is rikkant, hogy „épp most öltelek meg egy Daewoo Lanosszal”. Most kiderült, hogy az autó eredetileg egy Ford Fiesta lett volna, csak aztán a Ford úgy döntött, mégsem szeretnék, ha a márkát egy ilyen erőszakos jelenethez kapcsolnák. Rogen szerint azonban így, a Daewoo-val még viccesebb lett a képsor.

5. Az Ananász expresszhez a Huey Lewis and the News nevű együttes írt egy saját főcímdalt. Rogenék ezt azért akarták, mert a kedvenc nyolcvanas évekbeli filmjeiknek is egy-egy rockszám volt a címük.

6. A jelenet miatt, amikor Danny McBride karakterét egy székhez ragasztószalagozzák, a színésznek egész nap a szóban forgó székhez ragasztva kellett ülnie, mivel a művelet túl hosszú időt vett igénybe ahhoz, hogy csak úgy kikeljen a székből, és később újra hozzáragasszák.

Forrás: InterCom

 

7. A Danny McBride által játszott Red elvileg valóban meghalt volna, amikor lelövik, de Rogen és társai annyira viccesnek találták a színészt a szerepben, hogy további jeleneteket is felvettek vele.

8. Red volt feleségét egy alkalommal láthatjuk egy fotón: a fényképen Stormy Daniels pornószínésznő „játssza” az asszonyt. Daniels az a nő, akinek még elnöksége előtt viszonya volt a már nős Donald Trumppal, aki ezért hallgatási díjat fizetett neki, de mivel semmiféle titoktartási szerződést nem írtak alá, a pornós beszélt a kapcsolatukról, és miután Trump és emberei megpróbálták emiatt befeketíteni, Daniels rágalmazás miatt beperelte az elnököt.

Stormy Daniels. Forrás: Steve Granitz / WireImage / Getty Images

 

9. James Franco a filmben azért hord szinte végig fejpántot, hogy eltakarjon egy sérülést. Abban a jelenetben ugyanis, amikor az erdőben menekülnek, valóban megütötte egy faág, méghozzá annyira, hogy több öltéssel kellett összevarrni a sebet.

10. A filmben társ-forgatókönyvíróként is részt vevő Rogen eredetileg a saját maga számára írta Saul, a drogdíler szerepét, és James Franco játszotta volna Rogen karakterét. De Francónak jobban tetszett Saul figurája, Rogent pedig annyira nem érdekelte a dolog, szóval cseréltek.

Forrás: InterCom

 

(via Variety)