Járványspecialistára bízzák a következő Oscar-gála megrendezését

Az amerikai filmakadémia elnöke bejelentette, hogy a 93. Oscar-díjátadó gála producere Steven Soderbergh, Jesse Collins és Stacey Sher lesznek.

David Rubin elnök nem is titkolta, miért esett a választásuk éppen Soderbergh-re. Az amerikai rendező 2011-ben Fertőzés címmel egy pusztító világjárványról forgatott thrillert, amely idén tavasszal újra a nézettségi toplisták élére került a koronavírus-járványnak köszönhetően. A film sztárjai, Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard, Laurence Fishburne és Jennifer Ehle márciusban még egy társadalmi célú videót is felvettek, amelyben otthon maradásra és a járványügyi szabályok betartására szólították fel a nézőket.

Forrás: Getty Images

 

Rubin szerint az Oscar-gála, amelyet ezúttal a szokásosnál később, április 25-én rendeznek meg, kitűnő alkalom arra, hogy újragondolják a hagyományos műsort, és közvetlenül reagáljanak a világjárványra. Közleményében úgy fogalmaz, hogy a felkért producerek olyan eseményt rendeznek majd, amely tükrözi a filmek iránti világszerte tapasztalható rajongást, és azt, hogy miként kapcsolnak össze és szórakoztatnak bennünket, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk.

A három producer szintén azt emelte ki, hogy a rendkívüli helyzet alkalmat ad arra, hogy a filmekre és azokra az emberekre koncentráljanak, akik új módszerekkel valósítják meg őket.

Közülük nem csak Soderbergh számít nagy névnek. Jesse Collins korábban több fontos díjátadó, köztük a tavalyi Grammy-gála producere volt, amiért Emmyre is jelölték. Stacey Sher producerként olyan filmeket jegyez, mint a Ponyvaregény, Aljas nyolcas, Fertőzés, az Erin Brockovich-ért és a Django elszabadultért pedig Oscarra is jelölték.