Jason Segel 5 legjobb alakítása

Ma 38 éves Jason Segel, aki a szerencsétlen hősszerelmes karakterével újította meg a romantikus vígjáték műfaját.

Így jártam anyátokkal 

Jason Segel specialitása a romantikus vígjáték, de sosem játszott sablonos szépfiút. Ő az, aki életszerű, szerethető komikus karaktereket hozott a romkomok világába. A világ akkor ismerte meg a nevét, amikor az Így jártam anyátokkal című sorozatban az Amerikai pite vöröshajú csajával járt egy kis megszakítással kilenc évadon keresztül. A sorozat középpontjában egy olyan férfi áll, aki folyamatosan keresi élete párját, de ez sehogy sem akar összejönni neki, és Jason Segel karaktere pont az ő tökéletes ellenpárja. Ő az a végtelenül jóravaló, csupaszív srác, aki kicsit szerencsétlen és icipicit pocakos, de rendíthetetlenül szerelmes a lányba, akit még az egyetem első évében ismert meg.

Freaks and Geeks

A kissé esetlen, de rendíthetetlen hősszerelmes szerepét már egy korábbi sorozatban felvette, az 1999-es Freaks and Geeks ráadásul egy igazi rejtett kincs. A két évadot megért sorozat a nyolcvanas években játszódik, és váratlan őszinteséggel és átérzéssel mutatja meg, milyen az iskolai élet a különböző okokból a periférián tengődő diákok számára. A producere Judd Apatow, aki később a 40 éves szüzet és a Felkoppintva című vígjátékokat rendezte, és a sorozat színészei sok későbbi munkájában feltűntek Jason Segeltől Seth Rogenig. A Freaks and Geeksben James Franco játssza a rossztanuló csajozógépet, miközben a legjobb barátja, Jason Segel többé-kevésbé reménytelenül szerelmes a jótanuló Lindsay-be. A színész már itt megmutatta, hogy énekelni és zenét írni is tud, a saját szerelmes számát adja elő, miközben Seth Rogen sajnálkozva hallgatja.



Lepattintva 

Ez az első vígjáték, aminek a forgatókönyvét is jegyzi, és romantikus vígjátéktól szokatlan módon egy csúnya szakítással kezdődik. Peter fiatal zeneszerző, aki egy ismert sorozatsztárral jár, de a lány egy nap kiteszi a szűrét, és összeáll egy idióta brit rocksztárral. Miután ezen a sokkon képtelen túltenni magát, elutazik Hawaiira, csakhogy a volt barátnője is épp ugyanitt nyaral az új fickójával. Jason Segel ebben a filmben tovább tökéletesítette a szerencsétlen szerelmes figuráját, és ehhez sokszor a saját életéből merített ihletet, emellett ő írta az idióta rocksztár szándékosan nevetséges számait. Ettől lesz az egész annyira életszerű és szerethető.



Muppets

Segel már a Lepattintvában megvillantotta, hogy rajong az éneklő bábokért. Abban a vígjátékban a karaktere egy Drakuláról szóló bábmusicalen dolgozott, és a Muppets-filmmel egy nagy álma teljesült. Ez a hetedik film, amiben a Muppets Színház tagjai, Breki, a béka, Miss Röfi és a többiek szerepelnek. Előtte már 12 éve nem készült új Muppets-film, és Jason Segel lelkesedése kellett ahhoz, hogy rávegyék a Disney-t a folytatásra. A történet arról szól, hogy Breki újra összekürtöli a társulatot egy előadás erejéig, hogy a bevételből megmentsék a színházat, amit egy gonosz olajmágnás porig akar rombolni. Segel nemcsak a főszerepet játssza, de a forgatókönyvet is jegyzi, és a lelkesedése annyira átjött a vásznon, hogy a film óriási siker lett, miközben hű maradt az elődökhöz.



A turné vége

Miközben a szerencsétlen hősszerelmes figurája kezdett ellaposodni, Segel új dolgokba fogott bele. Egyrészt elkezdett ifjúsági regényeket írni, és a jelek szerint ez is bejött neki, másrészt maga mögött hagyta a romantikus vígjátékokat, és eljátszotta a huszadik század végének egyik legmeghatározóbb amerikai íróját, David Foster Wallace-t. A turné vége a merész váltás ellenére sikert hozott neki. A film abban az időszakban játszódik, amikor megjelent Wallace leghíresebb regénye, az Infinite Jest, ami után az irodalmi világ sztárja lett. Ebben az időben a Rolling Stone újságírója tizenkét napon át követte az írót a felolvasókörútján, és a film a kettejük közötti beszélgetésekből építkezik, mégis teljesen lenyűgözte a kritikusokat.