Jégvarázs 2.: Még mindig nem tudni, lesz-e Elsának barátnője

Ráadásul egy víz alatti lózombi is el akarja ragadni. Nézd meg az új előzetest!

Amikor februárban nyilvánosságra hozták a magyar mozikban idén november 21-én bemutatandó animációs folytatás első előzetesét, az egész internetet lázban tartotta, hogy a képsorok alapján a közelgő filmben Elsa – akiről már az első rész bemutatásakor is rebesgették – végre előbújik leszbikusként, mivel a trailerben feltűnt egy új női karakter, akiről azt tippelték, ő lehet majd a hősnő barátnője.

Nos, most, hogy kijött egy új előzetes, sajnos továbbra sem tudunk többet. Jennifer Lee rendező mindenesetre leszögezte, hogy imádja, hogy az emberek ilyen sokat agyalnak a filmen, és hogy ezt valódi kreatív dialógusnak gondolja. Saját bevallása szerint Elsa karaktere minden nap beszél hozzá, és ő maga mondja meg, hogy merre vezessen az útja.

„Szóval majd meglátjuk, merre akar menni”

– nyilatkozta sejtelmesen az alkotó.

Az a rejtély azonban megoldódott, hogy miféle vízi lénnyel találkozik Elsa az előzetesben, amikor beveti magát a tenger habjai közé. A szóban forgó félelmetes lózombi egy „nokk”, a víz szelleme, amely ló formáját öltve őrzi az erdő titkait az óceán erejével. A skandináv mitológiában egyébként ezek a mitikus lények egyáltalán nem jóindulatúak, hiszen énekükkel becsalják a vizekbe a nőket és gyerekeket, hogy azok belefulladjanak a habokba. Szóval még az is lehet, hogy kezdhetünk aggódni Elsáért.

A trailerrel párhuzamosan egyébként a Disney nyilvánosságra hozta a hivatalos sztorit is, hiszen eddig azt is csak találgathattuk. A Jégvarázs 2-ben hőseink annak próbálnak utánajárni, vajon honnan ered Elsa varázsereje. A válasz azonban egyúttal a királyságot is fenyegeti. A hercegnő ezért Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel veszélyes és sorsdöntő utazásra indul. S miközben az első részben attól rettegett, hogy az ereje esetleg túl sok a világnak, most attól kell félnie, hogy nem elég ahhoz, ami vár rá.


(via Independent, Uproxx)