Jennifer Aniston 7 legrosszabb filmje

Nemrég hozták nyilvánosságra a Gyagyás gyilkosság 2. előzetesét, ami régi sebeket tépett fel – azaz eszünkbe juttatta, milyen csapnivaló volt az első rész. Az amúgy tehetséges színésznő gyakran nyúl mellé választásaival. Például ezekkel.

Gyagyás gyilkosság

A Netflix 2019-es krimikomédiájában Aniston Adam Sandler oldalán szerepel, ami nem sok jót jelent. A színész egy New York-i rendőrt játszik, a színésznő pedig fodrász feleségét, aki 15 év után végre eléri, hogy a férfi elvigye az évekkel korábban beígért európai nászutukra. A repülőn Aniston karaktere, Audrey megismerkedik egy milliárdossal, aki meghívja őket a nagybátyja jachtjára, ahol azonban a nagybácsi csakhamar gyilkosság áldozata lesz. A házaspár persze elkezd botcsinálta nyomozót játszani, miközben ők maguk is gyanúsítottakká válnak, és hamarosan érkeznek a további hullák is. A Gyagyás gyilkosság olyan, mintha a forgatókönyvét egy szoftver írta volna korábbi krimivígjátékok alapján,

így a legnagyobb rejtély mindvégig az marad benne, hogy adhatta ehhez a nevét Anistonon kívül még Luke Evans, Terence Stamp és Gemma Arterton is.


Derült égből Polly

Reuben kockázatelemző menedzser, mindig előre eltervezi az életét. Soha nem kockáztat, így nem érheti meglepetés. Vagy mégis? Imádott hitvese megcsalja a nászúton. Jöhet még valami más is? Valami rosszabb? Bizony, egy másik nő! Polly tökéletes ellentéte Reubennek, élvezi, hogy sodródó életstílusa váratlan helyzetek elé állítja. Mindig van új lehetőség, ha a jelenlegi nem jönne be. Amikor a sors ugyanarra a bulira sodorja őket, a nemrég faképnél hagyott Reuben úgy dönt: most az egyszer a véletlenre bízza magát. Lehet, hogy nem kellett volna, hiszen Polly alaposan felforgatja az életét. Ben Stiller Reubene oldalán Jennifer Aniston játssza Pollyt, de nem igazán működik közöttük a kémia – ahogy a film poénjai sem.

Az egyetlen, aki miatt érdemes megnézni ezt a felejthető filmet, az a főhős jó barátját alakító Philip Seymour Hoffman.


Azt beszélik

Sarah (Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot, és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner), és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd, és elképesztő családi titkokra derít fényt:

az ő nagymamája (Shirley MacLaine) volt a Diploma előtt című filmklasszikus Mrs. Robinsonját ihlető nő, Burrogh pedig az anyával és a lányával is kapcsolatba kerülő fiú.

Habár Rob Reiner 2005-ös romkomjának igazán szellemes az alapötlete, hamar totális érdektelenségbe fullad, így mindenki jobban jár, ha megmarad inkább a Diploma előttnél.


Gyilkos kobold

Ez az 1993-as valami (elvileg horrorkomédia) csont nélkül Jennifer Aniston legócskább filmje – a színésznő mentségére szóljon, hogy még nagyon fiatalon vállalta el.

A Gyilkos koboldnak már a sztoriját is nehéz nevetés nélkül elmondani

(egy kapzsi amerikai férfi írországi kiruccanásakor ellopja egy kobold aranyát, aki ezért követi az USA-ba, ahol a férfinak sikerül bezárnia a pincéjébe, tíz évvel később azonban egy szerencsétlen család véletlenül kiszabadítja a szadista kis törpét, aki ezt követően mindenkit legyilkol, akiről úgy hiszi, hogy az ő és imádott aranya útjába áll), szóval el sem tudjuk képzelni, a színészek hogy nem röhögték hülyére magukat a forgatáson. Elképesztő, de a filmhez összesen nem kevesebb mint hét folytatás készült. Mivel egy évvel később Aniston már a Jóbarátok egyik főszerepében tündökölt, szerencséjére nélküle folytatódott a gyalázat. Ide kattintva nagyjából képet kaphatunk az alkotás színvonaláról.


Kellékfeleség

A nőcsábász Danny jegygyűrű viselésével védi magát a tartós kapcsolatoktól. Ám amikor beleszeret álmai nőjébe, örömest belemenne valami komolyabba, de tartania kell a látszatot, így kerítenie kell valakit, aki eljátssza elhidegült feleségét. Gyermekeit egyedül nevelő titkárnőjére esik a választása, és hamarosan Danny unokatestvére is belekeveredik a színjátékba, majd az egész társaság egy nagy közös családi utazáson találja magát.

A kaktusz virága igénytelen remake-jeként készült

Kellékfeleségben Aniston a Gyagyás gyilkossághoz hasonlóan Adam Sandler partnere volt, a film színvonaláról pedig mindent elmond, hogy az a Dennis Dugan rendezte, aki a Ne szórakozz Zohannal, a Nagyfiúk, a Jack és Jill, illetve a Nagyfiúk 2. című Sandler-mozikat is jegyzi.


Exférj újratöltve

De nem kell feltétlenül Adam Sandler ahhoz, hogy a Jóbarátok sztárja valami ócskaságban szerepeljen. Az Exférj újratöltve című romantikus akcióvígjátékban Gerard Butler volt a partnere, aki egy olyan lecsúszott rendőrségi fejvadászt alakít, akinek egy nap volt feleségét, egy újságírónőt kell átadnia a nyomozóknak. Nicole épp egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, amibe persze a férfi is belekeveredik, és nem túl nehéz kitalálni, mi lesz a dolgok végkifejlete.

A jobb napokat is látott Andy Tennant rendező (lásd: Anna és a király, A randiguru) munkáját annak idején kegyetlenül lehúzták a kritikusok: 13 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon.


Derült égből szerelem

A magyar címmel a Derült égből Polly nem létező népszerűségére apelláló alkotás szintén szerelmi történet, ezúttal a korábbiaknál komolykodóbban. A sztori szerint a megözvegyült Dr. Burke Ryan (Aaron Eckhart) a gyász feldolgozásáról írt önsegítő könyvével felkerül a bestsellerlista élére, és igazi sztár lesz. Országszerte népszerű előadásokat tart, és az egyik seattle-i szemináriumon összefut a hotelben Eloise Chandlerrel (Aniston), aki torkig van a férfiakkal. A vonzalom azonnal érzékelhető, de a nő számára hamarosan világossá válik, hogy a férfi egyáltalán nem jutott túl felesége elvesztésén, és hogy a színpadi show korántsem fedi a valóságot.

A korabeli kritikai közmegegyezés szerint a film unalmas, mindenfajta kémiát nélkülöz, és semennyire sem használja ki a főszereplőül választott sztárok tehetségét.