Joaquin Phoenix Joker-filmje zöld utat kapott

Az ezúttal béna stand-uposként ábrázolt főgonoszról szóló filmet idén ősszel kezdik el forgatni.

A Todd Phillips (Másnaposok-filmek) rendezésében és társ-forgatókönyvírói részvételével, illetve Martin Scorsese produceri ténykedése alatt készülő eredetfilm a Warner Bros. berkeiben készül, akik most hivatalosan is igent mondtak nemcsak a projektre, hanem a címszerepet játszó Joaquin Phoenix személyére is, akivel hamarosan szerződést is kötnek.

Joaquin Phoenix. Forrás: PORT.hu

 

Az egyelőre cím nélküli Joker-film mérsékeltnek számító 55 millió dolláros büdzsével kezd el forogni szeptemberben. Phillips társa a script megírásában Scott Silver lesz, aki olyan filmeket jegyez, mint a Drogosztag, a 8 mérföld vagy a The Fighter – A harcos.

A nyolcvanas években játszódó történet azt mutatja majd be, hogyan vált bűnözőzseni Jokerből, és ahogy arról korábban már írtunk, Alan Moore 1988-as Gyilkos tréfa című Batman-képregényéhez nyúlnak benne vissza, amelyben a címszereplő bukott stand-up komikusként rossz társaságba keveredik.

Jared Leto Jokerként a Suicide Squad - Öngyilkos osztagban. Forrás: InterCom

 

A hírek szerint egyébként Phoenix Joker-eredetfilmje nem kavar be Jared Letónak, aki a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban játszotta el a figurát. Bennfentesek úgy tudják, Leto nemcsak a Suicide Squad folytatásában tér vissza, de a Warner Bros. vele a középpontban is készít egy önálló, a Scorsese–Phillips–Phoenix-féle projekttől független Joker-filmet.


(via Variety)