John Carpenter beköszönt, hogy nem halt meg

A Rotten Tomatoes szerint ugyanis a tegnap 70. születésnapját ünneplő horrorrendező meghalt.

John Carpenter, temérdek horror- és akcióklasszikus (A dolog, Köd, Menekülés New Yorkból, Az őrület torkában, Halloween, Nagy zár Kis Kínában, Elpusztíthatatlanok, A 13-as rendőrörs ostroma) legendás rendezője tegnap ünnepelte 70. születésnapját, aminek apropójából a Rotten Tomatoes listázta a rendező szerintük öt legjobb filmjét, és szerencsétlenül ezzel a mondattal kezdték a lista twitteres (azóta törölt) megosztását: 

John Carpenter ma lenne 70 éves!

 

Carpenter azonban szerencsére él és virul, és ezt meg is üzente Twitteren. 

 

A Rotten Tomatoas-nak üzenem, hogy annak ellenére, amit írtak, még nem haltam meg.

És nem csupán él, hanem tevékenyen dolgozik is: ugyan 2010 óta nem forgatott egész estés filmet (The Ward, feledkezzünk is el róla gyorsan, és az azt megelőző A Mars szellemeiről is), és azóta mindössze két epizódot készített a Masters of Horror című sorozatban (amiből az egyik, az első évados Cigarette Burns zseniális), az elmúlt éveket aktív zenéléssel töltötte. Két stúdióalbumot is kiadott Lost Themes és Lost Themes II címmel, a legjobb filmzenéihez méltó minimalista szintizenével, tavaly pedig a klasszikus filmzenéiből jelent meg egy remek válogatás. 

Tevékenyen részt vesz a Halloween folytatásában is, amit David Gordon Green és Danny McBride (Ananász Expressz, Egyszer fent, ...inkább lent) jegyez, és amiben igyekeznek visszatérni a levitézlett sorozat gyökereihez, azaz a szikár, vegytiszta horrorhoz. (Forrás: Looper)