John Travolta kiszúrt egy hibát a Volt egyszer egy… Hollywoodban

A színész, akinek 1994-ben a Ponyvaregénnyel Tarantino mentette meg a karrierjét, nem bizonyult túl hálásnak.

Travoltával a The Fanatic című új filmje egyik vetítése után tartottak közönségtalálkozót, amit arra használt fel, hogy felhívja a figyelmet a frissen öt Golden Globe-ra jelölt QT-mozi egyik történelmi pontatlanságára (már ha van értelme egyáltalán ilyesmiről beszélni a Volt egyszer egy… Hollywood esetében).

Forrás: InterCom

 

„Leonardo jön haza Olaszországból, vagy hol is volt, a narrátorhang pedig azt mondja, hogy egy 747-essel érkezett. A 747-esnek azonban 1969 februárjában még csak a tesztrepülése zajlott le, és csak 1970 januárjában állították szolgálatba az első gépeket. Az a jelenet pedig ennél félévvel korábban játszódik, szóval a gép csak egy Boeing 707-es lehetett” – mondta a sztár, aki (ki gondolná?) igazi repülőgépbuzi (ő maga is vezet, négy saját magángépe is van).

Travolta a film kapcsán egyébként azt is feltárta, hogy ő maga is Hollywoodban élt Sharon Tate meggyilkolásakor.

„Emlékszem, milyen volt a városban, amikor mindez történt. Emlékszem a félelemre, amit átéltünk,

mert meggyilkolták Sharon Tate-et. Ez a dolog igazából sokkal több emléket előhozott belőlem, mint bármi a Ponyvaregény forgatásakor” – emlékezett a sztár, aki 15 éves volt Tate 1969-es halálakor.

Gyanús egyébként, hogy a színész azért témázgatott ennyit a saját filmje helyett a Volt egyszer egy… Hollywoodról, mert miközben a Tarantino-mozi öt Golden Globe-nominációt érdemelt, a The Fanatic egyet sem (és ezzel még keveset mondtunk róla). Egészen kínos módon azonban – ahogy arról nemrégiben már beszámoltunk – Travolta mégis kampányt folytat annak érdekében, hogy Oscarra jelöljék a filmért, amelyben bilifrizurás rémként hozza a frászt kedvenc színészére.


(via Independent)