Jól tették, hogy kivágták ezeket a jeleneteket kedvenc családi filmjeinkből

Ezekben a jelenetekben a Reszkessetek, betörők Frank bácsija még nagyobb bunkó, a Jégvarázs Elzája élvezettel vallat, Dzseppetto pedig meg akarja enni a barátját.

Bambi anyjának halála

Felix Salten regénye egy elég nyomasztó felnövéstörténet, és noha a Disney rajzfilmváltozata alapvetően aranyos, Bambi anyjának halála felkavaróan tragikus és nagyon-nagyon szomorú. Az eredeti elképzelés szerint az alkotók még ennél is tovább mentek volna: láthattuk volna, ahogy a vadászok elhurcolják az őz élettelen tetemét.

 

Zordon dala

Az Oroszlánkirályban Zordon Készen légy című dala a testvérgyilkos király démoni oldalát mutatja be, a hiénák vonulása pedig mintha csak egy náci katonai parádé lenne. A dal eredetije azonban egészen másmilyen volt: nem ilyen látványos, ellenben jobban kiemeli Zordon őrületét. Annak kapcsán fakad dalra, hogy a feleségévé akarja kényszeríteni Nalát, aki azonban ellentmond, így Zordon száműzi birodalmából.

 

Elza gonoszsága

A Jégvarázs Elzája nagyon izgalmas, bonyolult jellemű karakter, és noha megvan benne a sötétség, alapvetően egy rokonszenves, tragikus figura. A rajzfilm korai változatában azonban szó volt egy olyan jelenetről, amelyben vérbeli gonosztevőként használja erejét a herceg két katonája ellen, akiket azért küldtek a jégkastélyba, hogy kiderítsék, ott van-e Elza húga, Anna. Elza nem vacakol: menten lefagyasztja a katonákat, kikérdezi őket, majd a háta mögött felsorakozik egy hóembersereg. Cinikusan megjegyzi, hogy "soha ne becsüld le a hó és a jég erejét".

 

Frank bácsi még nagyobb gyökér

A Reszkessetek, betörők második részében az épp üvöltve zuhanyozó Frank bácsi "kukkolós perverz kis mocsoknak" nevezi Kevint. Pedig az első rész egyik kivágott jelenete alapján jobban tenné, ha meg se szólalna: miután szokása szerint szívatja egy kicsit a gyereket, hirtelen lerántja a fiú nadrágját, majd elszalad.

 

Dzseppettó majdnem megette a halacskáját

A Pinokkió elég durva regény - többek között a fabábu egy kalapáccsal agyonveri a tücsköt, mert idegesíti -, és a Disney-rajzfilm nyilván sokat finomított az alapanyagon, de maradtak azért benne meredekebb jelenetek. Lett volna azonban egy olyan, ami felülmúlta volna a szamárrá változós részt is (brr...): a cethal gyomrában raboskodó Dzsepetto már hallucinál az éhségtől, rőfös kolbásznak nézi a kötelet, és először Figaro, a macska, majd később az öreg is meg akarja enni Kleót, az aranyhalat.

(Forrás: Ranker)