Jön a Jancsi és Juliska horrorverziója

Nem mintha a Grimm-mese ne lenne eleve horrorisztikus, de most a Psychóból ismert Anthony Perkins fia szabályos horrorfilmet készített belőle. Nézd meg a félelmetes előzetest!

A klasszikus mese alapján 2013-ban bemutattak már egy horrorhoz közelítő verziót, a Boszorkányvadászokat, Jeremy Renner és Gemma Arterton főszereplésével, de az inkább akció-fantasy volt. Most a rémmesét szabályos horrorfilmként tálalja Oz Perkins rendező, aki egyébként annak az Anthony Perkinsnek az egyik fia, aki Hitchcock klasszikusában Norman Bates-et alakította.

Oz Perkins is próbálkozott színészettel, első szerepe például pont a fiatal Norman Bates megformálása volt a Psycho II-ben, de feltűnt a Doktor Szösziben és A titkárnőben is. Gretel & Hansel, azaz Juliska és Jancsi című rendezése azonban nagyobbat szólhat bármelyik korábbi munkájánál.

Perkins filmje a napokban nyilvánosságra hozott előzetes alapján erős atmoszférájú és tényleg nagyon félelmetes alkotásnak ígérkezik: első ránézésre olyan „falusi” horrornak tűnik, mint a 2015-ös A boszorkány, ezenkívül tele van olyan szokásos horrorelemekkel is, mint a gyors vágások vagy a hátborzongató hegedűfutamok, és persze nagy szerep jut benne a suspense-nek is.

A Gretel & Hanselben egyébként szokatlan módon a címszereplők nem közel egyidősek, hanem egy idősebb, 16 év körüli nővért és egy sokkal fiatalabb, kisfiú Jancsit láthatunk. Juliskát pedig nem más játssza, mint az Azból, az Az – Második fejezetből és az Éles tárgyak című sorozatból ismert Sophia Lillis. A filmet 2020. január 31-én mutatják be az amerikai mozik.


(via Slashfilm)