Jön a Sicario 3, Benicio del Toro is visszatér benne

Legalábbis a népszerű drogkartelles franchise producere, Basil Iwanyk azt állítja, zajlanak az előkészületek, csak közbeszólt az írók sztrájkja.

Vitán felül áll, hogy a 2015-ös Sicario anank idején egy mestermű volt – már csak amiatt is, mert a forgatókönyvét az a Taylor Sheridan írta, akit jelenleg a Yellowstone tévésorozat és kapcsolt részei miatt menesztettek mennybe a westernrajongók, a rendező pedig Denis Villeneuve volt, aki Hollywood egyik legmenőbb feltörekvő filmese, olyan kultikus alkotásokkal a háta mögött, mint a Szárnyas fejvadász 2049 vagy a Dűne.

 

Forrás: Freeman Film

 

Az első film ráadásul a főszereplők, Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio del Toro karrierjén is nagyot lökött (Blunt egy FBI-ügynököt alakított, Brolin egy CIA-összekötőt, Del Toro pedig egy mexikói ügyészből lett, CIA által kiképzett bérgyilkost). Brolin és Del Toro visszatértek később a Stefano Sollima által rendezett folytatásban, a 2018-as Sicario 2. - A zsoldosban is, ami még mélyebbre merült az amerikai-mexikói határon zajló drogháború poklában.

Ezek után nem csoda, ha régóta keringenek pletykák a sorozat harmadik részéről, ami most végre valóra is válhat – már ha hihetünk a filmek mögött álló produkciós csapatnak. Jól értesült források szerint ugyanis Basil Iwanyk és Erica Lee producerek már egy ideje tárgyalnak a Sicario 3-ról, csak az írók és a színészek sztrájkja miatt a forgatókönyv jelenleg parkolópályára került jelenleg szünetel. Basil Iwanyk minden esetre optimista nyilatkozatot adott a sajtó azon kérdésére, hogy mikorra várható a Sicario 3:

Majd amikor folytathatjuk az írást. Letettük a ceruzát, de maga az ötlet fantasztikus. Ez az első alkalom, hogy újra együtt legyen a csapat. Alig várom a Sicario 3-at! Örökké tudnám nézni, ahogy Benicio eljátssza azt a fickót [a bérgyilkos Alejandrót]. Mármint úgy értem, Beniciót bármiben el tudom nézni, de ezt a karaktert nem lehet megunni

(via Collider.com)