Jude Law-t már a Fertőzés forgatásakor figyelmeztették a forgatást segítő virológusok

Jimmy Fallonnak mesélt arról, hogy az orvosok biztosak voltak benne, hogy tényleg felüti majd a fejét a filmbélihez hasonló, világméretű pandémia.

Pár nappal ezelőtt Jude Law volt a sztárvendég a Jimmy Fallon-féle The Tonight Show-ban, ami a világméretű koronavírus-járvány miatt egy ideje már online készül, nem pedig az NBC stúdiójában. A 47 éves brit színész (aki, mint kiderült, az otthonában egy bekeretezett képet is kitett a falra Michael Caine-ről és Bob Hoskinsról) mesélt többek között a hamarosan megszülető gyermekéről, a karantén alatt kertészkedéssel eltöltött időszakáról, és arról is, milyen érzés volt Joe Biden egykori alelnökkel találkozni Az ifjú pápa tévésorozat forgatásán. Íme az adás egy részlete:

A beszélgetés legizgalmasabb pontja azonban egyértelműen az volt, amikor Jude Law és Jimmy Fallon arról kezdtek el diskurálni, mennyire furcsa, hogy a 2011-es Fertőzés mintha előre látta volna a jövőt, vagyis hogy egy világméretű, járvány, ami ellen nincs vakcina, fenekestül felforgatja az emberek hétköznapjait. A színész szerint a forgatáson jelen lévő orvosszakértők pontosan ezt jósolták meg nekik anno:

Az egyik legmeghatározóbb emlékem vagy tapasztalatom a filmről az, hogy a nekünk tanácsokat adó orvosok és virológusok mindannyian arra figyelmeztettek bennünket: [egy hasonló járvány kitörésével kapcsolatban] nem a ha a kérdés, hanem a mikor...

Jude Law a saját bevallása szerint életre szóló tapasztalatokat szerzett vírusügyben a forgatáson, ahonnan úgy ment haza, hogy addigra már a napi rutinja része lett minden olyan tevékenység, amivel csökkenteni lehet egy globálisan fertőző vírus terjedését. Például beleivódott, hogy tilos az arcunkat piszkálni, vagy hogy nem lehet elégszer kezet mosni.

Forrás: Port.hu

 

Jude Law arról is beszélt, hogy azért valahol egy kicsit furcsállja, mennyire felkapta a világ a 2011-es járványfilmjét, mert a koronavírus elleni hatékony harc lényege nem ebből fog kiderülni:

Csak be kéne kapcsolni a híradót, ahelyett, hogy megnézik ezt a filmet. Ugyanakkor igazából az első gondolatom nekem is az volt, hogy azonnal írnom kell [a Fertőzést rendezőként jegyző] Steven Soderbergh-nek, hogy »te ezt megértetted, és már 10 évvel ezelőtt tudtad!«

(via Independent)