Kánikulában a legjobb borzongani a moziban

Horrort, thrillert vagy a krimit néznél? Mutatjuk, hogy milyen filmekkel várnak a hazai mozik a hétvégén.

Van, amikor a nevetésért és a romantikáért megyünk moziba, máskor viszont a borzongásra vágyunk. A mostani moziajánlónk azoknak szól, akik a hétvégén inkább a horror, thriller vagy a krimi műfajából válogatnának.

Egy igazán dühös ember

Már két hónapja került mozikba Guy Ritchie új filmje, de aki siet, még el tudja csípni. A brit rendező egyik kedvenc színésze, Jason Statham által alakított főhős újoncként érkezik a Fortico Security csapatához, ahol a biztonsági őrök több millió dolláros szállítmányok védelmét látják el. Amikor az egyik pénzszállítót megtámadják, H. felfedi speciális harci képességeit: a kezdetben visszahúzódó férfiról kiderül, tökéletes lövész, és szemrebbenés nélkül iktatja ki áldozatait. Az őrök kezdenek egyre bizalmatlanabbá válni a mindenre elszánt férfival, akiben tombol a bosszúvágy. Hamarosan világossá válik H. indítéka.

A Port kritikusa szerint „Guy Ritchie van akkora tehetség, van annyi rutinja és szaktudása, hogy igazán nagy sztárok, gigászi költségvetés és komoly marketingkampány nélkül is kiráz a kisujjából egy rendkívül izgalmas, kifejezetten látványos és nagyon szórakoztató műfaji darabot. Ami nyilván nem lesz később olyan hivatkozási pont, mint annak idején mondjuk a Blöff volt, nincs benne annyi eredetiség, mint például a Sherlock Holmesban, de nagyon rendben van.”

Démoni

Angela évek óta nem tartja a kapcsolatot anyjával, akinek soha nem tudta megbocsátani a szörnyűségeket, amiket tett. Mikor egy csapat tudós felkeresi a fiatal nőt, hogy egy különleges eljárás segítségével kapcsolatba léphet a kómában fekvő édesanyjával, sötét erők szabadulnak el.

A korábban sci-fiket (District 9, Elysium – Zárt világ, Chappie) rendező Neill Blomkamp új műfajban próbálta ki magát.

Végtelen útvesztő 2. – Bajnokok csatája

Hat ember összezárva találja magát egy menekülőszobában, ahonnan csak egy újabb menekülőszobába vezet kijárat – és aki hibázik, az nem pontot veszít, hanem az életét. Így indult a Végtelen útvesztő, amelyből az első, hátborzongatóan izgalmas rész végén csupán csak ketten kerültek ki élve.


Zoey és Ben megúszta a kalandot, és megfogadta, hogy leleplezi a titokzatos Játékmestert megbízóit. De ők közben új játékot terveztek: a túlélési esély 4 százalék, és Zoey és Ben is játszani fog. Akár akarja, akár nem.

Tolvajok társasága

Még a legnagyobb biztonsággal őrzött szövetségi börtön sem tudja visszatartani a szökéstől a hírhedt és elismert nemzetközi tolvajt, Richard Pace-t. Egy fergeteges autós üldözésben lerázza ugyan az FBI-t és a rendőröket, de aztán egy másik csapatban, a Renegátok társaságában találja magát. A bandatagok színes egyéniségek, amolyan modern kori Robin Hoodként tekintenek magukra, és csak a jó cél érdekében vetik be csavaros trükkjeiket. A csapat meggyőzi Pace-t, hogy csatlakozzon hozzájuk az évszázad rablásában: egy terrorista csoportokat pénzelő üzletember aranykészletét készülnek ellopni.

A Pierce Brosnan  főszereplésével készült akcióthrillert a finn Renny Harlin rendezte, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Még drágább az életed, a Ford Farlaine kalandjai, a Cliffhanger – Függő játszma és az Utánunk a tűzözön.

Démonok között 3 - Az ördög kényszerített

A gyilkosnak nem jár felmentés. Kivéve, ha ártatlan. Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga), a legendás démonűző pár mindig a jót szolgálta, de néha a gonosz eszközévé válik. Ezúttal egy olyan ügyben harcolnak a nem evilági hatalmak ellen, amelynek során valaki meghalt – és a brutális gyilkosságot talán egy ártatlan ember követte el: akit a benne bujkáló démon kényszerített szörnyű tettére.

Az elmúlt évtized legsikeresebb horrorfilmjei a Démonok között-sorozatból kerültek ki. A hátborzongató történetek különlegessége, hogy megtörtént esetek alapján készülnek: a démonűzéssel foglalkozó Warren-házaspár valódi feljegyzései alapján.

Idő

M. Night Shyamalan új filmje hátborzongató, rejtélyes thriller egy családról, akik a trópusi vakációjuk során felfedeznek egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy gyorsan öregedni kezdenek… és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.

A Port kritikusa szerint „az Időben egyszerre van meg az, ami szerethető, és az is, ami idegesítő a filmjeiben. Se meglepetést, se csalódást nem okoz, vagyis tökéletesen megfelel az elvárásainknak.”

Halálos kitérő

Jen öt barátjával az Applache-hegységben kirándul. Barátjának javaslatára letérnek a kijelölt turistaútvonalról, hogy megnézzenek egy polgárháborús erődítményt. A romok felé igyekezve egy, a 19. század óta az erdőben elszigetelten élő közösséggel találkoznak, akik örökösöknek hívják magukat. Vezetőjük, John Venable mindent megtesz annak érdekében, hogy az örökösök életére ne legyen befolyással a külvilág...

Gonosz csoda

Csoda történt, igazi csoda! Egy kisvárosban élő, siket lányt meglátogat Szűz Mária, és meggyógyítja az ártatlant. Mivel véletlenül egy cinikus, szakmája legszélére sodródott újságíró is éppen ott tartózkodik, az egész világ értesül a csodálatos gyógyulásról – és arról, hogy Alice egyre több embert gyógyít meg.
Az egyház eleinte kételkedik, de végül hozzájárul, hogy a lány tömegeknek prédikáljon. És Bainfield felé megindul a hívők áradata.
Csakhogy egy újságíró (Jeffrey Dean Morgan) nyomozni kezd, és rájön, hogy a helységben százötven évvel korábban történt szörnyű kivégzés kapcsolatban áll a mostani eseményekkel: akkor a helybeliek egy felnőtt nő arcára szögezték Mária képét, és felakasztották. Talán most sem a szent Szűz jött el, hanem az ő legnagyobb ellensége. És ha ez így van, az újságírónak mindenképpen meg kell akadályoznia, hogy Alice annyi ember előtt imádkozzon: mert akkor a Gonosz egyszerre rengeteg lelket rabolhat el…

Bárány

A gyermektelen pár, Maria és Ingvar egy távoli izlandi tanyán élnek, s állattenyésztéssel foglalkoznak. Karácsony éjjelén egy félig ember félig bárány újszülöttre találnak istállójukban. Úgy döntenek, sajátjukként gondjukba veszik és felnevelik az újszülöttet. A családi élet ígérete örömmel tölti el őket, de ám az emberek nem ennyire megértően viszonyulnak a furcsa szerzethez, akit ráadásul a bárány anyukája is szeretne visszakapni magának.

Az izlandi misztikus dráma rendezője, Valdimar Jóhannsson, aki látványtervezőként is aktív (Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, Transformers: A kihalás kora). Szerzőtársa a Lars von Trier Táncos a sötétben című film zenéjének librettójáért Oscar-díjra jelölt Sjón. A film főszereplője a többszörös díjnyertes svéd színésznő, Noomi Rapace (A tetovált lány, Prometheus, Sherlock Holmes: Árnyjáték, Hét nővér). A film látványvilágáért Peter Hjorth felel (A ház, amit Jack épített, Határeset, Melankólia, Antikrisztus, A nimfomániás).

Jeges pokol

Egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada messzi északi részén. A jeges terepre specializálódott sofőr társaival nekiindul a lehetetlen küldetésnek a fagyott óceánon át, dacolva olvadó jéggel, viharral, hogy kimentse a csapdába esett bányászokat. Neki és társainak még fogalma sincs, milyen elképzelhetetlen veszély leselkedik rá.

Liam Neeson legújabb thrillere a Port kritikusa szerint „ez is csak egy szakmányban készült Neeson-féle akciófilm, és, ha az első, izgalmas felét nem számítjuk, sajnos ez sem sikerült túl jól.”