Keanu Reevest a Marvel-filmekbe! Oké, de kit alakítson? Namort? Forge-ot? A Többszörös Embert?

A Bosszúállók: Végjáték rendezői szerint kifejezetten jó Moon Knight lehetne.

Keanu Reeves manapság népszerűbb mint valaha, ami leginkább a szomorú Keanu-mémeknek, a Jon Wick-trilógiának és a nemrég bemutatott Cyberpunk 2077-trailernek köszönhető. Nem csoda, hogy rengeteg képregényrajongóban felvetődött a kérdés: miért nem kapott még főszerepet valamelyik Marvel- vagy DC-szuperhősfilmben? Kapott volna amúgy: eredetileg ő lett volna Yon Rogg a Marvel Kapitányban, csak végül Jude Law elhappolta előle a karaktert. Később felmerült a pletyka, hogy az Eternals című, negyedik fázisos, új Marvel-filmben lesz benne, de ott maradt Angelina Jolie a húzónév.

Keanu Reeves a John Wick 3-ban

 

Amikor azonban Kevin Smith megkérdezte a Bosszúállók: Végjátékot rendező testvérpártól, Anthony Russótól és Joe Russótól, nem akarják-e behozni a Marvel szuperhősfilmes univerzumába Moon Knightot, azaz Holdlovagot, akit Keanu Reeves játszhatna, a két testvér sejtelmesen ennyit mondott:

Jó ötlet!

A galaxis őrzői 1-2-t jegyző James Gunn egyébként már 2017-ben jelezte a Marvel stúdiónak, hogy szívesen behozná a filmes univerzumba Holdlovagot, mert volnának ötletei egy önálló Moon Knight-filmhez. Holdlovag, akit „a Marvel-képregények Batmanje”-ként is szokás emlegetni, 1975-ben bukkant fel először a füzetekben. A valódi neve Marc Spector, valaha tengerészgyalogos volt, aztán egy Bushman nevű zsoldosvezér jobbkeze, akivel Egyiptom és Szudán határában portyáztak. Mikor Spector rájött, hogy a rossz oldalon áll, fellázadt Bushman ellen, aki ezért a férfit a sivatag közepén hagyta, hogy a hőség végezzen vele. Spectornak azonban az ősi egyiptomi holdisten, Khonszu adott új életet, hogy szolgálja őt, mint bosszúálló.

Szerintem egyébként Kean Reeves nemcsak Holdlovagot, de Namor herceget (a Kandi Lapokban: Torpedó), az X-Men képregényekből itthon is ismert Forge-ot és az X-Faktort vezető Többszörös Embert is simán eljátszhatná ezzel a fizimiskával! (via Screenrant)