Kései folytatást kap a Twister, nem gondolkoztak sokat a címén

Állítólag Twisters címmel érkezhet második rész az egykori paradigmaváltó katasztrófafilmhez.

Annak idején, még 1996-ban a Twister fura madárnak számított: olyan blockbuster volt, amiben voltak ugyan szép számmal speciális effektusok, de a látványfilm funkció mellett tartalmazott értelmes cselekményt, karakterfejlődést és nem utolsósorban lenyűgöző színészgárdát is (Helen Hunt, Bill Paxton, Philip Seymour Hoffman stb.).

Elképesztő módon viszont ehhez az egyszerre kiváló és anyagilag is sikeres alkotáshoz nem készült folytatás, mivel akkoriban még Hollywoodban sem feltétlenül számított automatizmusnak még egy bőrt lehúzni arról, ami jó. Most viszont, több mint negyedszázaddal az első film után állítólag folyamatban vannak egy második rész munkálatai.

Helen Hunt és Bill Paxton a Twisterben. Forrás: UIP-Duna Film


A mostani filmesek pedig sikerrel bizonyítják, hogy nem szándékoznak túl sok energiát és kreativitást fektetni a dologba, hiszen amit máris tudni lehet a folytatásról, az az, hogy

a címe rendkívül frappáns módon az lesz, hogy Twisters.

Pedig az alakuló projekt mögött még csak nem is kóklerek, hanem komoly cégek állnak.

Az eredeti filmet is gyártó Universal Pictures mellett a Steven Spielberg nevével fémjelzett Amblin Entertainment is részt vesz a Twistersben, amelynek a forgatókönyvét A visszatérő révén ismertté vált Mark L. Smith jegyzi. Drukkolunk, hogy a végtermék rácáfoljon a lusta címadásra (ahogy az például az Alien és az Aliens esetében is megtörtént), és a mű ne rögtön a Hulun kössön ki!


(via Uproxx)