Készül a VAN alkotóinak új filmje

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan-nal berobbant Reisz Gábor második mozifilmjének gyártására 230 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

Reisz Gábor a korábbi filmje, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan készítőivel hamarosan újabb film forgatásába kezd, derül ki a Filmalap közleményéből.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

 

Rossz versek címmel január végén kezdi forgatni második mozifilmjét. A forgatás januártól augusztusig tart budapesti és párizsi helyszíneken. A Rossz versek története a 30 körüli Merthner Tamásról szól, aki élete mélypontján úgy dönt, hogy nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul a gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe. A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által egy szubjektív képet kapunk a 90-es, 2000-es évek Magyarországáról.

A forgatókönyvet is jegyző Reisz Gábor a Van…-nal összeszokott fiatal filmes csapattal dolgozik második játékfilmjén: a vágásért Tálas Zsófia, az operatőri munkáért Becsey Kristóf és Bálint Dániel, a sound designért Lukács Péter Benjámin felel. A Van filmzenekar már teljes erőbedobással dolgozik az új film zenéjén, továbbá a Rossz versek Facebook oldala is elindult.

A Rossz versek Berkes Julia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártásában készül.