Kevin Spacey először nyilatkozott a sajtónak, miután felmentették

A színész először szólalt meg azóta, hogy június 28-án megkezdődött a szexuális zaklatással kapcsolatos per Londonban.

Július 26-án Kevin Spaceyt mind a kilenc vádpont alól felmentették a londoni szexuális zaklatási perben. Miután az esküdtszék meghallgatta a négy férfit, akik panaszt tett ellene, a bíróság úgy ítélte, hogy nem bűnös szexuális erőszak, szeméremsértő támadás és behatoló szexuális tevékenységre való rávezetés vádjában. Spacey az ítélethirdetés után nyilatkozott a sajtónak:

„Remélem megértik, hogy sok mindent kell feldolgoznom a ma történtek után. Szeretném elmondani, hogy rendkívül hálás vagyok az esküdtszéknek, amiért időt szántak arra, hogy minden bizonyítékot és minden tényt alaposan megvizsgáljanak, mielőtt meghozták volna a döntésüket. Szeretnék köszönetet mondani a bírósági dolgozóknak is, a biztonságiaknak, és mindazoknak, akik minden egyes nap gondoskodtak rólunk. Valamint a jogi csapatomnak [...], hogy minden nap itt voltak. Egyelőre csak ennyit tudok mondani.”
Forrás: Nicole Harnishfeger-Pool / Getty Images

 

Spacey ügye akkor kezdődött, amikor

Anthony Rapp 2017-ben, a #MeToo mozgalom csúcspontján azzal vádolta meg, hogy 1986-ban egy partin szexuális céllal közeledett felé. Rapp akkor 14 éves volt.

A színész pályája hamar lejtmenetbe kezdett: kirúgták a Netflix politikai sorozatából, a Kártyavárból, és A világ összes pénze című Ridley Scott-filmben sem szerepelhetett. Tavaly viszont már szerepelt a L'uomo che disegnò Dio (’Az ember, aki lerajzolta Isten’) című olasz filmben, melyet Franco Nero rendezett. A filmet Amerikában nem mutatták be.

(via Indie Wire)