Kezdődik Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

A Testről és lélekről rendezője Léa Seydoux francia színésznővel forgatja A feleségem története adaptációját.

Április 8-án Hamburgban kezdődik az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. A Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készülő alkotás női főszereplője a világhírű Léa Seydoux, férfi főszereplője pedig Gijs Naber holland színész. A holland hajóskapitány féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyönyörű és gyötrelmes kapcsolat magasságait és mélységeit mutatja be.

Léa Seydoux. Forrás: Oleg Nikishin / Epsilon/Getty Images

 

A három országban forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus film gyártását a Filmalap 1,15 milliárd forinttal támogatta. A német, olasz és francia koprodukcióban készülő alkotás a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba. A forgatás Máltán zárul majd, 57 forgatási napot követően. A munka legnagyobb része ugyanakkor hazánkban zajlik, a belső felvételeket ugyanis a MAFILM fóti stúdiójában rögzítik, míg a Párizsban játszódó külső jeleneteket Budapesten veszik fel.

„Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretnivalóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ezáltal,

elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is” – mondta Enyedi Ildikó.

Enyedi Ildikó. Forrás: Csata Hanna

 

A feleségem történetében Seydoux Störr kapitány feleségét, Lizzyt alakítja, míg Naber a kapitány szerepében lesz látható – a holland színészre Enyedi Ildikó egyik volt tanítványa, Csoma Sándor Casting című diplomafilmjében lett figyelmes. A film további szereplői: Louis Garrell (Álmodozók), Josef Hader, Ulrich Matthes (A bukás), Udo Samel, Jasmina Trinca (Fortunata), Luna Wedler, Sergio Rubini, Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál. 


(via Mozinet)