Kimarad az egyik főszereplő a Star Trek 4-ből?

Megszakadtak a tárgyalások a stúdió és Chris Pine, illetve Chris Hemsworth között.

Miközben a többi visszatérő színésszel, Zoe Saldanával, Zachary Quintóval, Karl Urbannal, Simon Pegg-gel és John Chóval a végéhez közelednek a tárgyalások a gyártó Paramount Picturesnél és a Skydance Mediánál, addig a két Chris és a stúdió között megszakadt az egyeztetés, miután mindkét fél távozott a tárgyalóasztaltól.

Pine hiánya nyilván fájóbb lenne, hiszen eddig ő játszotta a rebootolt Star Trek-filmek főszerepét, azaz Kirk kapitányt, és eddig úgy volt, hogy ez a negyedik részben sem változik. Chris Hemsworth a folytatás időutazós részeiben Kirk apját játszotta volna – ahogy a 2009-es első filmben is tette már egy jelenetben.

A megegyezés bennfentesek szerint a pénzen bukott el, mivel a két színész már megjárta a DC-, illetve Marvel-filmeket, és Hollywood legnagyobb, A-listás sztárjai közé tartozik, ennek megfelelő bérigénnyel – a Paramount azonban ragaszkodik hozzá, hogy a Star Trek-franchise nem egy Marvel- vagy Star Wars-mozi, és nem szeretnék, ha nagyon megszaladna a költségvetés.

A sztárok szerint a stúdió rajtuk akarja leverni a filmek korábbi közepes szereplését. Tény és való, hogy miközben a hasonló blockbusterek, a Marvel és a DC filmjei, illetve a Star Wars-mozik világszerte nagyjából 700 millió dollárt hoznak, addig az első, 2009-es Star Trek 386 milliót keresett, a 2013-as Sötétségben – Star Trek 467 milliót, a legutóbbi rész, a Star Trek: Mindenen túl pedig már csak 343 milliót csinált, miközben 190 millió dollárba került.

Star Trek: Mindenen túl, középen Chris Pine. Forrás: UIP-Duna Film

 

A jelenlegi állás szerint nem világos, mi lesz a Star Trek 4. sorsa. Persze újracastingolhatnák James Kirk és apja, George szerepét, de az nagyon nem vetne jó fényt a produkcióra, és még bevételkiesést is eredményezhet. Annyi biztos, hogy a projekt abszolút prioritást élvez a gyártóknál, és nem tervezik jegelni átmeneti időre sem. A legjobb megoldás így értelemszerűen az lenne, ha a felek újból visszaülnének a tárgyalóasztalhoz, és sikerülne megegyezniük.


(via The Hollywood Reporter)