Különleges film készült Diana hercegnőről

A médiát és a nézőket helyezi fókuszba, akik bűnrészesek lehettek a tragédiában. Előzetes.

Tavaly novemberben mutatták be a magyar mozik Pablo Larraín játékfilmjét, a Spencert, amelyben Kristen Stewart alakította a tragikus sorsú walesi hercegnőt, de azóta készült egy újabb Diana-film is.

Az Oscar-jelölt Ed Perkins nem hagyományos dokumentumfilmet készített, A hercegnő, amelynek az idei Sundance Filmfesztiválon volt a premierje, teljes egészében archív anyagokból, házi videókból, paparazzi felvételekből és híradórészletekből áll össze. Klasszikus narrációja sincs, csak névtelen rajongók kommentárjai hallhatók egyes jelenetei alatt.

Perkins az IndiWire-nek elmondta, tisztában van vele, hogy ezt a sztorit sokszor elmesélték, de ő egy másik nézőpontot választott. Nem az érdekelte elsősorban, hogy megfejtse, mi mehetett végbe Diana fejében.

„A kérdés, ami legjobban érdekelt, az volt, hogy mit mond el ez a sztori rólunk. Milyen a viszonyunk nemcsak a monarchiához, de a hírességekhez? Mi volt a szerepünk, és mennyiben voltunk talán bűnrészesek is ebben a tragikus történetben?”

– nyilatkozta a rendező, hozzátéve, hogy megpróbáltak nem a mindenki által ismert, ezerszer látott momentumokra koncentrálni.

Diana hercegnő a Vissza a jövőbe 3. angliai premierjén (Forrás: Getty Images)

 

A film, amelyet producerként az Oscar-díjas Simon Chinn (Ember a magasban, Rodriguez nyomában) jegyez, június 30-án kerül az amerikai mozikba.

via: IndieWire