Lehet, hogy nem rendez több Avatar-filmet James Cameron

De nem kell megijedni, a filmek attól még elkészülnek: átadja a stafétát egy másik rendezőnek.

A 2009-es Avatar annak idején paradigmaváltó volt, és nagyon-nagyon régóta készül hozzá a folytatás, ami mostanában került elérhető közelségbe, hiszen egyre többet lehet hallani róla (mi legutóbb ezt és ezt a cikket szenteltük az Avatar – A víz útja című második résznek).

James Cameron rendező azonban mindig is összesen négy folytatást tervezett a filmhez: ezek közül a harmadik részt már le is forgatták, hiszen nagyjából egy időben készült az Avatar 2-vel, és várhatóan 2024 decemberében mutatják majd be (A víz útja idén december 15-én érkezik a magyar mozikba).


Az Empire filmes magazinnak adott interjúból azonban az derül ki, hogy Cameron már kicsit besokallt a sok munkától (ami nem csoda, tekintve, hogy a második rész produkciós munkálatait már 2017-ben elkezdték).

„Az Avatar-filmek nagyon sokat kivesznek belőlem.

Szóval úgy gondolom, egy idő után (még nem tudom, hogy ez a harmadik vagy a negyedik rész után jön el) átadom a stafétát egy másik rendezőnek, hogy egyéb projektjeimre koncentrálhassak” – árulta el a direktor. „Vagy talán mégsem. Nem is tudom” – tette hozzá.

„A negyedik film nagyon ütős lesz. Szóval remélem, meg tudom csinálni. De sok minden függ a piaci helyzettől is. A harmadik már dobozban van, szóval az mindenképpen elkészül. De nagyon bizakodom a négyes-ötösben is, mert kiváló történetek” – mondta Cameron, aki azt is feltárta a lapnak, hogy az Avatar-filmekben mindent elmesél, amit a családról, a fenntarthatóságról, a klímaváltozásról és a természeti környezetről gondol, amely témák mind a magánéletében, mind a pályáján fontos szerepet játszanak.


(via The Hollywood Reporter)