Leonardo DiCaprio elmesélte, mit tanult meg egy életre Martin Scorsese-től

Öt filmet forgattak eddig együtt, és még készül kettő.

Martin Scorsese a napokban kapta meg a Robert Osborne-díjat a főleg régi kultfilmeket vetítő TCM Classic tévécsatorna saját filmfesztiválján. Az elismerést kedvenc színésze, Leonardo DiCaprio adta át neki, aki bensőséges hangú köszöntőbeszédet is mondott a rendezőzseninek.

Fotó: C Flanigan/FilmMagic/Getty

DiCaprio felidézte többek között, hogyan indult el a közös karrierjük, és mi mindent tanult a nála 32 évvel idősebb Scorsese-től: 

Úgy érzem, akkor értettem meg, mit is jelent igazából a művészet, amikor elkezdtünk együtt dolgozni. Senki másnak nincs hozzá mérhető tudása, ekkora elköteleződése és ennyire biztos keze a filmművészettel kapcsolatban.

Di Caprio és Scorsese valóban gyümölcsöző munkakapcsolata a 2002-es New York bandáival kezdődött, ami után még négy másik filmet is leforgattak együtt (Aviátor, A tégla, Viharsziget, A Wall Street farkasa). Jelenleg két újabb közös produkción dolgoznak: mindkettő sorozatgyilkosos krimi lesz, The Devil in the White City illetve Killers of the Flower Moon címmel. (via Independent)