Leonardo DiCaprio és Brad Pitt lesz az új Butch Cassidy és a Sundance kölyök

Quentin Tarantino és egyik kedvenc színésze egy filmes eseményen mesélt a rendező most készülő filmjéről.

Habár a Once Upon a Time in Hollywood című epikus álomgyársztoriból még egyetlen kocka sem készült el, QT-nek már jó sok mondanivalója volt munkájáról a Sony Picturesnek a CinemaConon zajló prezentációján. A direktor ígérete szerint filmje két férfi főszereplője, azaz Brad Pitt és Leonardo DiCaprio lesz

„a legizgalmasabb és legdinamikusabb sztárpár Paul Newman és Robert Redford kettőse óta”.
DiCaprio a Django elszabadul című Tarantino-filmben. Forrás: InterCom

 

Pitt sajnos nem volt jelen a Las Vegas-i eseményen, de DiCaprio a megjelent mozitulajdonosoknak elmondta, hogy szerinte

„a Once Upon a Time in Hollywoodé az egyik legcsodálatosabb forgatókönyv, amit Tarantino valaha írt”.
DiCaprio és QT az eseményen. Forrás: Isaac Brekken/Getty Images for CinemaCon

 

A sztorit egyébként egyelőre homály övezi, de a rendező annyit elárult, hogy 1969-ben játszódik, és a Manson család által elkövetett borzalmas gyilkosság moziiparra gyakorolt hatását vizsgálja. Sharon Tate (a filmben Margot Robbie játssza) megölése ugyanis egybeesett azzal az időszakkal, amikor a nagy stúdiórendszer összeomlott, és egy fiatal nemzedék, vele együtt pedig a szex, drog és rock ‘roll szentháromsága vette át a hatalmat a mozivásznakon is.

„A film az ellenkulturális robbanás csúcspontján játszódik, a hippi forradalom idején, az új hollywoodi rendszer kialakulásakor”

– mesélte QT. Azt is hozzátette, hogy stílusában és cselekményvezetésében a 2019. augusztus 9-én (Sharon Tate halálának ötvenedik évfordulóján) érkező alkotás 1994-es mesterművét, a Ponyvaregényt idézi majd.

Tarantino egyébként nemcsak alkotóként, de mozitulajdonosként is felszólalt, hiszen övé a Los Angeles-i New Beverly Cinema nevű retrómozi.

„Szeretem a filmeket, és szeretem moziban nézni a filmeket. A filmszínházak a kedvenc helyeim a világon” – tett nem túl meglepő hitvallást a filmes.


(via Variety)