Liam Neeson befejezi az akciósztárságot

Nem akarja becsapni a közönséget.

A Schindler listája sztárja, Liam Neeson 57 évesen kapta meg Luc Bessontól az Elrabolva főszerepét, és miután a film kasszát robbantott, és mindenki imádta az elrabolt lányát mindenen és mindenkin átgázolva megmentő volt CIA-ügynök történetét, az észak-ír színészből akciósztár lett. Az azóta eltelt 16 évben sorra vállalta el az általában egykaptafára készülő akciófilmek főszerepét – még Antal Nimróddal is forgatott –, és még jóval 70 felett is maga vette fel a saját harcjeleneteit régi kaszkadőr kollégája, Mark Vanselow segítségével, a People magazinnak azonban most arról beszélt, hogy közel a nyugdíj pillanata.

72 éves vagyok - egyszer csak abba kell hagynom. Nem lehet becsapni a közönséget. Nem akarom, hogy Mark harcoljon helyettem az akciójeleneteimben"

- nyilatkozta a lapnak a színész, aki ugyan még nem határozta meg az utolsó akciófilmszerepének konkrét dátumát, de azt mondta, hogy valószínűleg 2025 végén lesz.

Liam Neeson 10 tök ugyanolyan akciófilmje

Mindig mondják, hogy Liam Neeson az első, amúgy remek Elrabolva film óta újra meg újra ugyanazt az akciófilmet készíti el, és most bizonyítani is tudjuk. Új filmje, a Becsületes tolvaj kapcsán néztük át ugyanolyan akcióit.

Ez is érdekelhet

 

Neeson legújabb akcióprojektje, az Absolution novemberben érkezik, amiben újra együtt dolgozott a Dermesztő hajsza rendezőjével, Hans Petter Molanddal, aki így írta le, hogy mitől olyan kiváló akcióhős Neeson:

Amikor belemerül a karakterébe, akkor látod a fájdalmat, látod a kínt. Eggyé válik azzal az emberrel.”

Bár Neeson 2025-ben visszavonul az akció műfajától, egyelőre folytatja a filmezést. Az év elején kapott szerepet Zachary Levi partnerekét a Hotel Teherán című új akció-thrillerben, amelyet a nyáron már le is forgattak, jövőre pedig az új Csupasz pisztoly Drebin felügyelőjeként láthatjuk.

via: Variety