Macaulay Culkin bejelentkezett J.K. Rowlingnál

Az egykori gyerekszínészt, a Reszkessetek, betörők! sztárját jó ideje nem láthattuk épkézláb alkotásban, és a jelek szerint elszánta magát, hogy véget vessen ennek az áldatlan állapotnak.

Ahogy azt mi is megírtuk, nemrégiben hozták nyilvánosságra a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei című Harry Potter-spin off legújabb előzetesét, amelynek forgatókönyvét J.K. Rowling, a Potter-könyvekkel világhírűvé vált angol szerző írta.

A rendkívül látványos, általunk is dicsért trailer sajnos nem nyerte el mindenki tetszését. Többen rasszizmussal vádolták az alkotókat, mivel a főhősökön kívül megjelenik benne Nagini, akit a Potter-regényekben és -filmekben Voldemort kígyójaként ismerhettünk, és aki ezúttal emberi alakot ölt: egy dél-koreai színésznő, Claudia Kim játssza. A szereplőválasztást kritizálók szerint ez a megjelenítés azt üzeni, hogy egy ázsiai nő egy fehér férfi házi kedvence lesz.

Macaulay Culkin ennek kapcsán kereste meg a Twitteren Rowlingot, és kiállt mellette: „Hé, J.K. Rowling! Veled vagyok! Nagini az lehet, ami csak lenni akar! Ő egy erős nő/kígyó” – írta az egykori gyereksztár. Majd, mint egy igazi hollywoodi profi, kihasználta az alkalmat egy kis kapcsolatépítésre: „Apropó, nem tudnál beleírni engem is a következő filmbe? (a Legendás állatok-franchise összesen ötrészes lesz – a szerk.) Én vagyok az, Macaulay Culkin, a Reszkessetek, betörők!-ből. És én voltam a Pagemaster is, szóval van némi tapasztalatom a mágiával...”

A Pagemasterrel Culkin 1994-es filmjére, a hazánkban Reszkessetek, nem hagyom magam! címmel forgalmazott animációs-élőszereplős fantasyra célzott, amely szintén egy varázsvilágban játszódott, és amelyben egyébként a színész kiköpött Harry Potter. Igaz, azóta eltelt jó pár év, de hátha beindul Rowling fantáziája, és tényleg ad valami szerepet a lelkes Culkinnak.

A kis Culkin a Reszkessetek, nem hagyom magam!-ban. Forrás: port

 

Akinek egyébként egy Andy Milonakis nevű komikus beleköpött a levesébe, hiszen megpróbálta poénkodva lebeszélni az írónőt a színészről, mondván, hogy az még egy méhcsípéssel sem tud mit kezdeni (utalás Culkin My Girl – Az első szerelem című filmjére). Ez alatt a tweet alatt ki is alakult egy nagyon vicces párbeszéd: egy páran például arra hívják fel a figyelmet, hogy jobb a sztárral nem szarakodni, hiszen A jófiúban láthattuk, mi mindenre képes...


(via Vulture)