Mads Mikkelsen teljesen kiakadt a method actingre

A dán színész egy férfi magazinnak adott interjút, és igen érzékletes hasonlattal élve mondta meg a magáét azokról a színészekről, akik a minél nagyobb beleélés kedvéért teljesen azonossá válnak a karakterükkel.

„Egy nagy sz*rt! És mi van, ha egy fos filmről van szó? Mégis mit gondolnak, mit érhetnek el ezzel? És attól kéne meghatódnunk, hogy végig szerepben maradnak? (…)

De hogy készülnek fel mondjuk egy sorozatgyilkos szerepére?

Tényleg kipróbálják két évig, hogy milyen is az?” – tette fel a kérdést a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkaiban Johnny Deppet váltó sztár, aki egyébként a Hannibal című sorozatban maga is játszott már sorozatgyilkost.

Annak ellenére, hogy Mikkelsen nagyra tartja az olyan színészeket, mint például a háromszoros Oscar-díjas Daniel Day-Lewis (aki a method acting módszerének egyik legismertebb követője),

ha valaha is lett volna közös filmjük, biztosan ő lett volna a forgatásán Káosz kapitány, hogy valamiképp szabotálja a dolgot.

„Életem nagy kalandja lett volna. Valahogy megpróbáltam volna kizökkenteni. Folyamatosan olyasmit kérdezgettem volna tőle, hogy »kérsz egy cigarettát? 2020-ból van, nem 1870-ből. El tudod ezt fogadni?«” – mondta a színész a brit GQ magazinnak. „A média meg ilyenkor mindig odáig van, hogy »ó, istenem, milyen komolyan veszi a dolgot, hát ez fantasztikus, adjunk neki valami díjat!« És végül annyit beszélnek róla, hogy már mindenki tud róla, és hatalmas dologgá válik” – tette hozzá.

Legutóbb egyébként A kutya karmai közt című rendhagyó westernben játszó Benedict Cumberbatchről terjedt el, hogy mennyire beleélte magát a szerepébe. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemcsak nikotinmérgezést kapott a sok, kézzel sodort, füstszűrő nélküli cigarettától, amit a forgatás alatt végig, még a szünetek alatt is szívott, de elsajátította a kovácsmesterség és az asztalosság alapjait, ezenkívül nem volt hajlandó mosakodni sem.


(via Uproxx, BuzzFeed)