Máris új filmjén dolgozik Martin Scorsese

A Marvel legfőbb kritikusa még ki sem pihenhette igazán Az ír fáradalmait, máris elmerül a hetvenes évek New Yorkjának zenei világában.

Mivel Bakelit című sorozatát annak idején az HBO-nál egy évad után elkaszálták, Scorsese nem tudott teljesen belemélyedni a hetvenes évek zeneiparába. Most az Imagine Entertainmenttel kötött megállapodásnak köszönhetően azonban a rendező visszatérhet egyik kedvenc témájához, és egy dokumentumfilmben térképezheti fel New York zenei szcénáját az említett időszakban.

Az Imagine-nél egyébként a jövőben több mint egy tucatnyi dokumentumfilm készül, de a többinek a témájáról és alkotójáról még nem lehet részleteket tudni, mert nagyon titkolóznak. A közelgő Scorsese-zenei doku viszont nagyon felvillanyozta a rajongókat, hiszen a direktor korábban olyan nagy sikerű dokumentumfilmeket rendezett már zenei témában, mint a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese, a George Harrison: Élet az anyagi világban vagy a Rolling Stonest bemutató Shine a Light.

Bobby Cannavale és Olivia Wilde a Bakelitben. Forrás: HBO

 

A Ron Howard (Egy csodálatos elme) és Brian Grazer (több Ron Howard-film producere) vezette Imagine most azon dolgozik, hogy forgalmazót találjon a projekthez. A cégnek az Apple TV+-szal van exkluzív szerződése, de miután Scorsese a Netflixszel ápol közeli kapcsolatot (Az ír című új gengszterfilmje is náluk debütált), ez a kérdés még nincs eldöntve. Annyi azonban valószínű, hogy a zenei doku valamely streaming szolgáltatónál mutatkozik majd be.

Martin Scorsese persze Az ír novemberi bemutatását követően nemcsak az említett dokumentumfilmen fog dolgozni, hiszen már előkészületi fázisban jár a Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével készülő Killers of the Flower Moon című bűnügyi filmje, és bejelentették a The Devil in the White City című sorozatgyilkosos alkotását is, szintén DiCaprio főszereplésével, ami időközben sorozattá alakult. A rendező ezenkívül régóta tervez egy Theodore Rooseveltről szóló életrajzi filmet is – a változatosság kedvéért Leonardo DiCaprióval a címszerepben.


(via Consequence of Sound)