Matt Damon és Ben Affleck filmet forgat Hulk Hogan szexvideójáról

No meg persze arról, hogy a videó nyilvánosságra hozatala miatt indított 140 millió dolláros kártérítési per hogyan döntötte be a Gawker magazint, és kinek állt mindez érdekében.

Matt Damon és Ben Affleck produkciós cége, az Artists Equity megvásárolta Charles Randolph Killing Gawker munkacímen futó forgatókönyvét, ami Ryan Holiday Conspiracy: Peter Thiel, Hulk Hogan, Gawker and the Anatomy of Intrigue című bestsellerén alapul.

Forrás: Michael Kovac/Getty Images for Moët & Chandon

 

A 2018-ban megjelent tényfeltáró kötet részletesen bemutatta az egykori pankrátorlegenda, Hulk Hogan és a bulvárral, politikával és médiával foglalkozó, kultikus New York-i blog, a Gawker.com között zajló, nagy sajtóvisszhangot kiváltó jogi csatározást, amely végül a weboldal 2016-os bezárásához és az alapító Nick Denton ellen indított csődeljáráshoz vezetett. Utóbb kiderült, hogy Hulk Hogan ügyvédjének költségeit egy Szilícium-völgyi milliárdos, Peter Thiel, a PayPal alapítója és a Facebook első befektetője finanszírozta, aki azért haragudott meg évekkel korábban a Gawkerre, mert a blog nyilvánosságra hozta, hogy meleg (a Gawker alapítója, Nick Denton egyébként régóta nyíltan vállalja, hogy homoszexuális).

Mint ismeretes, a Gawker azután húzta le a rolót, hogy Hulk Hogan 2016-ban megnyerte az ellenük indított pert, a lapot pedig 140 millió dolláros kártérítésre kötelezte a bíróság, ami akkora összeg volt, hogy Nick Denton nem tudta volna kifizetni. A pankrátornak 55 millió dollár járt a gazdasági kárért, 60 millió dollár az érzelmi sérelemért, később pedig további 25 millió dollárt ítéltek meg neki büntető kártérítésként, Dentonnak pedig személyesen 10 milliót kellett volna fizetnie – és mivel ezeket az összegeket a Gawkernek azonnal letétbe kellett helyeznie, akkor is tönkrement volna, ha később a fellebbezések során mégis a lap nyeri meg a pert, és nem Hulk Hogan.

A pereskedés oka egy 2012-es poszt volt, amelyben a Gawker arról a szexvideóról írt, amelyben az akkor még házas Hulk Hogan a legjobb barátja, Alan Clem (más néven: Bubba the Love Sponge) rádiós celeb társaságában közösül a barátja feleségével, Heather Clemmel (akit ennél mélyebben is érdekel a sztori, olvassa el Szily László Vége a Gawkernek: így pusztította el egy online oligarcha az internet egyik leghíresebb sajtóvállalkozását, aminek én is részese voltam című írását a 444-en).

(via The Wrap)