Matt Damon színt vallott: „Elkövettem a leghülyébb dolgot, amit színész valaha tett”

Az Oscar-díjas sztár a mai napig bánja, hogy nemet mondott anno James Cameronnak, és nem vállalta el az Avatar-filmek főszerepét.

A napokban debütált a Stella Artois sörmárka legújabb reklámja, amelyben két közkedvelt hollywoodi sztár, Matt Damon és Zoë Saldaña együtt vacsoráznak, és közben arról beszélgetnek, kivel ennének együtt. Íme:

 

 

A reklám promóciós kampánya során Matt Damon az Entertainment Tonightnak adott új interjújában kitért egyebek között arra is, hogy annak idején visszautasította James Cameron felkérését a 2009-es Avatar című sikerfilmben – pedig a rendező 10 százalékot is beígért neki az összbevételből! Ezt a döntését máig úgy emlegeti, mint „a leghülyébb dolog, amit egy színész valaha is elkövetett a színjátszás történetében”. Amin nincs is mit csodálkozni, hiszen az Avatar minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje a maga szerény kis 3,5 milliárd dollárocskájával, ráadásul évekig nézhetjük még a kasszarobbantó folytatásait, Matt Damon pedig szomorkodhat, hogy végül nem ő lett a történetfolyam főhőse, Jake Sully, hanem Sam Worthington.

 

Forrás: Kevin Winter/Getty Images

 

Félig viccesen meg is jegyezte:

Már vagy 50 filmben játszottam. De még sosem játszottam olyan filmben, ami 1 milliárd dollárt hozott volna.

 

Forrás: Photo by Michael Tran/FilmMagic/Getty

 

Matt Damon ezután megdicsérte Zoë Saldañát amiatt, hogy nem is egy, hanem rögtön négy(!) 2 milliárd dollárnál is több bevételt kaszáló filmben szerepelt: az eddigi két Avatarban (mint Neytiri) és két Bosszúállókban (mint a Galaxis Őrzői oszlopos tagja, Gamora). A színésznő erre igen viccesen válaszolt:

Nem tudatosan terveztem így, higgyétek el. Egyszerűen csak mindig is áldottnak éreztem magam, amiért kiválasztottak, miután nagyon keményen dolgoztam, és meghallgatásokra jártam. Nem vagyok egy Matt Damon, én nem utasíthattam vissza az Avatar-mozifilmeket.

(via Faroutmagazine.co.uk)