Matthew McConaughey az átélt szexuális visszaélésekről: „Nem hagyom, hogy legyőzzön”

A színész egy podcastban beszélt a tinédzserkorában átélt esetekről, és arról, hogy nem engedi, hogy ez tönkretegye az életét.

Az Oscar-díjas színész először a 2020-ban megjelent, magyarul is kiadott Zöldlámpa című könyvében írt arról, hogy 18 évesen egy férfi szexuálisan molesztálta egy furgon rakterében, miközben eszméletlenre verte. Most Amanda de Cadenet podcastjében, a The Conversation: About The Menben beszélt az esetről, és annak utóhatásairól.

Az adásból kiderült, hogy nem ez volt első eset: már 15 évesen szexuálisan zsarolták. Ennek ellenére úgy határozott, hogy nem fog félni a kapcsolatoktól. „Nem fogom egész életemben cipelni ezt a csomagot,” – mondta – „és

nem engedem, hogy ez határozza meg, hogy miként bánok az emberekkel, és mennyire bízom bennük”.

A döntés sikeresnek bizonyult, hiszen az Csillagok között színészének ezután egészséges szexuális élete volt olyan nőkkel, akiket szeretett, és idővel meghitt kapcsolat alakult ki köztük. McConaughey-nek három gyermeke van a feleségétől, Camilla Alves-től.

Amanda de Cadenetnek arról is mesélt, hogy édesapja, James McConaughey milyen tanácsokkal látta el, melyek közül a legfontosabb: „Fiam,

ha bármikor úgy érzed, hogy egy nő habozik, azonnal hagyd abba, bármit is csinálsz.

Ha mégis azt mondja, hogy inkább csináld tovább, ne tedd! Várd meg a következő alkalmat!”

A teljes podcast itt hallgatható meg:

 

(via The Independent)