Matthew McConaughey mégiscsak marad a kaptafánál

Az Oscar-díjas sztár egy szórakoztató, 3 perces videóban jelentette be, hogy eredeti tervei ellenére mégsem indul el 2022-ben Texas kormányzói székéért.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a színész idén márciusban nemcsak saját YouTube-csatornát indított, de egy podcastben azt a hírt is robbantotta, hogy azt tervezi: a 2022-es választásokon elindul Texas állam kormányzói székéért. McConaughey most stílszerűen a YouTube-csatornáján jelentette be, hogy mégsem lesz belőle politikus.

A dramaturgiailag kiválóan felépített, bő 3 perces videóban a sztár először csak arról mesél, hogy sokan tudnak róla, hogy volt ez az elhatározása, majd felsorolja, milyen hosszasan készült a dologra, illetve milyen fontosnak találja a szolgálatot, legyen az politikusi, cégvezetői vagy akár szülői szolgálat.



Majd több mint két perc után jelenti csak be, hogy mégsem indul el a jövő évi választásokon. „Egyszerű texasi, uvalde-i kisvárosi kölyökként sosem gondoltam volna, hogy egy nap majd politikai vezetői pályára lépek.

Ez egy olyan út, ami egyszerre követel alázatot és inspirál. Egyúttal egy olyan út is, amelyre jelenleg nem lépek”

– állt elő végre a farbával McConaughey. A sztár azt is elmondta (remek színészi eszközökkel egyébként, tehát a kisfilm monológként is tökéletesen működik, tényleg érdemes megnézni), hogy a jövőben – ahogy azt eddig is tette – színészként és az alapítványain keresztül folytatja a köz szolgálatát.

A Dallas Morning News friss felmérése egyébként azt mutatta, hogy Matthew McConaughey megverné republikánus kihívóját. Szóval a sztár minden bizonnyal nem az ellenféltől ijedt meg, hanem attól a lehetőségtől, hogy politikusként nem igazán lenne ideje tovább építeni színészi karrierjét. A bejelentést pedig azért pont most tette, mert december 13-ig kellett volna eldöntenie, hogy indul-e a mandátumért.


(via The Hollywood Reporter)

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.