Meg fogsz vadulni a Queen-film előzetesétől!

Freddie Mercuryra és Brian Mayre a megszólalásig hasonlító színészek, a lehető legtöbb Queen-szám másfél perc alatt és a legendás énekes összes ikonikus ruhája egy helyen.

Ahogy azt a készítők ígérték, egy nappal a rövidke, de annál ütősebb teaser után kijött az első becsületes hosszúságú hivatalos előzetes is a Bryan Singer és Dexter Fletcher rendezésében készült zenés életrajzi filmhez, a Bohemian Rhapsodyhoz (hogy miért a két rendező, arról itt és itt írtunk korábban).

Azt eddig sem győztük hangoztatni, milyen tökéletes Mercurynak az eddig elsősorban a Mr. Robot című sorozat révén ismert Rami Malek – ez természetesen ezúttal sincs másként, ráadásul most már az is kiderült, hogy különböző életkoraiban is elképesztő hitelességgel eleveníti meg az elhunyt legendát.

A Bohemian Rhapsody cselekménye a hetvenes években kezdődik, amikor Mercury először találkozott Brian May-jel és Roger Taylorral, és a Queen emlékezetes Live Aid-koncertjével zárul, hat évvel az énekes tragikusan korai halála előtt.

A filmig sajnos még egészen november 1-jéig várnunk kell, a most nyilvánosságra hozott előzetes azonban kárpótol mindezért. A trailer alkotói annyi Queen-számot zsúfoltak be a rövid klipbe, amennyit csak lehetséges (az Another One Bites the Dust, a Killer Queen és a We Will Rock You mellett végre felcsendül a címadó sláger is), és a zenés múltidézés olyan zseniálisan sikerült, hogy biztos mindenkinek egész nap Queent lesz kedve hallgatni, miután megnézte a trailert.


(via Independent)