Meghalt a Francia kapcsolat színésze, Tony Lo Bianco

A művész, aki számos hetvenes évekbeli kultfilm jellegzetes figurája volt, 87 évesen távozott.

Tony Lo Bianco színészi bemutatkozására egy The Doctors című sorozat egyik 1963-as epizódjában került sor, de a művész csakhamar átnyergelt a nagyjátékfilmekre. Első fontosabb szerepét az 1970-es The Honeymoon Killersben alakította:

Leonard Kastle dokumentarista stílusú alkotása volt François Truffaut kedvenc amerikai filmje.

Lo Bianco ezt követően olyan kultfilmekben játszott, mint a Francia kapcsolat, egy másik, New Yorkban játszódó krimi, a Hétpróbás gazemberek, egy Démon című horror/thriller, továbbá a Zeffirelli által rendezett A Názáreti Jézus című minisorozat, A római lány című széria Lollobrigidával, az Ö.K.Ö.L., a Forráspont, a Nixon, Az esküdt vagy a Nem írnek való vidék. A színész legutolsó filmes munkája a 2022-es Kosárra fel! című, Ray Romano által rendezett sportvígjáték volt.

A színész a Francia kapcsolatban. Forrás: 20th Century-Fox / Getty Images


De Lo Bianco a kisképernyőn és a nagyvásznon kívül a színpadon is jelen volt: 1963-ban másokkal együtt ő maga alapította a Triangle Theatert, amelynek hat éven át volt a művészeti vezetője, és több darabot rendezett is nekik. Színpadi színészi munkásságát pedig 1983-ban Tony-jelöléssel ismerték el (ezt Eddie Carbone megformálásával érdemelte ki Miller Pillantás a hídról című darabjában).

A brooklyni születésű színész június 11-én éjjel hunyt el prosztatarák következtében, poolesville-i, marylandi otthonában, felesége oldalán. Feleségén, Alyse-en kívül Tony Lo Biancót

Yummy és Nina nevű gyerekei, mostohagyerekei, Tristan és Lanah, illetve hat unokája és négy mostohaunokája gyászolja. Ana nevű lánya 2006-ban halt meg.


(via The Hollywood Reporter)