Meghalt Charles Grodin

A nyolcvanas és kilencvenes évek kedvenc morcos színésze 86 éves volt.

Május 18-án 86 éves korában csontvelőrákban elhunyt Charles Grodin, adta hírül fia, Nicolas a The New York Times-nak.

A színész az ötvenes években kezdte a karrierjét aprócska szerepekkel, majd a következő évtizedben zömmel sorozatokban játszott, de feltűnt a Rosemary gyermekében és a 22-es csapdájában is. Nevezetes szerepe a Pokoli tornyot is jegyző John Guillermin 1976-os King Kong feldolgozásának Fred Wilsonja (a remake Carl Denhamje), majd az 1980-as Hárman a slamasztikábantól fogva általában morcos, rosszkedvű fickókat alakított, mint az Éjszakai rohanásban vagy a Beethovenben. A kilencvenes évek közepétől egészen a 2010-es évek középig csak egy filmet forgatott, abban az időben a színészet helyett inkább főállású apukaként a családjával töltötte az idejét. 1995 és 1998 között saját talkshowja volt,  majd tévésorozatokban tért vissza, évente, kétévente egy-két produkcióval – a Louie-ban visszatérő szereplő volt. 2017-ben forgatott utoljára.

Forrás: Eric Liebowitz/Getty Images

 

Számos híresség és egykori kolléga is megemlékezett Grodinról, többek között Steve Martin, Albert Brooks és Patton Oswald (ő az Éjszakai rohanást megidézve Grodin tiszteletére chorizót eszik tojással), James Belushi, sőt, még Miss Röfi is, ugyanis kettejüknek romantikus múltjuk van: az 1981-es Nagy Muppet rajcsúrozás című filmben Grodin komoly ellenfele volt Brekinek, már ami Miss Röfi szívét illeti.

 

 

Az alábbi videóban pedig összevágtak néhány remek pillanatot a színész filmjeiből, bizonyítva, hogy miért is ő a kedvenc mogorva színészünk a nyolcvanas és kilencvenes évekből: