Megmenekült a Csillagok háborúja franchise: Taika Waititi is Star Wars-filmet forgat!

A Mandalorian sorozatban már benne volt mint orgyilkos robot, és az utolsó részt is ő rendezte.

Május 4-én, hétfőn volt a hagyományos Star Wars Nap (igazából csak a May the Force-May the 4th be with you! szóvicc miatt), nem csoda, hogy gombamód megszaporodtak a nagyvilágban a Csillagok háborúja-hírek. A Luke által is szívesen kortyolgatott kék tej hivatalos receptje után most következzen néhány újabb Star Wars-hír!

  • Valóban igaznak bizonyult a januárban felröppent pletyka, miszerint Az utolsó Jedik és a Skywalker kora vegyes nézői és kritikai reakciói után a Disney inkább biztosra akar menni, és Taika Waititi személyében egy veterán Marvel-filmest ültet a soron következő Star Wars-filmek egyikének rendezői székébe. A 44 éves, új-zélandi filmes már azzal beírta magát a filmtörténelembe, hogy megcsinálta a Hétköznapi vámpírokat, a Vademberek hajszáját és a Jojo Nyuszit, de ezek mellett ő rendezte a vicces Star Wars-filmnek is beillő, 2017-es Thor 3-at, a Disney+ csatornán futó The Mandalorian sorozatban pedig nemcsak ő volt a 8. epizód rendezője, de az IG-11 nevű fejvadászrobot is az ő hangján szólalt meg. Waititi Star Wars-filmjéről egyelőre nem tudni, hogy a három trilógiához képest mikor és hol fog játszódni, egyedül a 2022-es premier biztos, és az, hogy a forgatókönyvet ő és az 1917 Oscar-jelölt írónője, Krysty Wilson-Cairns jegyzik. (via The Independent)
Taika Waititi a 2017-es San Diego-i Comic Conon (fotó: Kevin Winter/Getty Image)

 

  • Szívmelengető videóval ünnepelte meg a Lucasfilm és a Disney a május 4-ét: összevágták egymás mellé az I-II-III-IV-V-VI-VII-VIII-IX. epizódok, valamint a Zsivány Egyes, a Solo, A klónok háborúja és a Lázadók jeleneteit. (via Uproxx)

  • Star Wars-ünnepnapot tartottak a magyar rajongók is: a jeles alkalomhoz időzítve került fel a YouTube-ra a Palóc Videotéka legfrissebb humoros szkeccse, ami ezúttal egy ötletes kamutrailer R2-D2 (természetesen sosem létező) saját előzményfilmjéhez. A videó érdekessége, hogy egy metapoén kedvéért a barátságos robotjavítót a Szertárblog és a Szertár.com atyja, a szórakoztatva tanító YouTube-videókat gyártó Zsiros László Róbert alakítja benne.