Megszólalt az Asia Argentót szexuális zaklatással vádló színész

Jimmy Bennett azért hallgatott eddig, mert nem akarta, hogy megbélyegezzék.

Mint arról mi is beszámoltunk, az olasz születésű színész-rendező A szív csalfa vágyai című 2004-es, általa dirigált filmben játszott együtt az akkor hétéves Bennett-tel, akivel a forgatás után is szoros viszonyt ápolt.

A múlt hétvégén felbukkant papírok szerint a most 22 éves, azóta is színészként dolgozó férfi azt állítja, hogy kapcsolatuk során Argento egy alkalommal visszaélt a helyzettel, amikor is akarata ellenére létesített vele szexuális kapcsolatot egy hotelszobában, amikor ő még csak 17 éves volt. Egy peren kívüli megegyezés szerint az olasz sztár ezért idén 380 ezer dolláros kártérítést fizet(ett) neki.

Jimmy Bennett 2015-ben. Forrás: Paul Archuleta / Getty Images

 

A botrány kirobbanása után Argento – aki egyébként az első színésznők egyike volt, aki tavaly ősszel előjött vele, hogy Harvey Weinstein megerőszakolta, ezzel pedig a #metoo mozgalom élharcosa lett – tagadta a vádakat, és azzal védekezett, hogy akkori, azóta elhunyt élettársa, a tévés sztárséf, Anthony Bourdain kérésére ment bele, hogy fizet Bennettnek, mert Bourdain nagyon féltette a renoméját.

Jimmy Bennett, egy másik gyerekszínész, John Robinson és Asia Argento A szív csalfa vágyai forgatást záró buliján. Forrás: Jeff Vespa / WireImage / Getty Images

 

Most maga Jimmy Bennett is előállt egy közleménnyel, amiben azt írja: eddig magánügyként akarta kezelni mindazt, ami történt vele, de amikor Argento maga is áldozatként jött elő, felkavarodtak az emlékei. Az elmúlt napokban pedig azért nem szólalt meg, mert még nem volt kész rá. „Azt gondoltam,

férfiként ilyen szituációba kerülni még ma is egyfajta stigmát jelent társadalmunkban,

és nem hiszem, hogy az emberek képesek lennének mindezt egy kamaszfiú szemszögéből nézni. (…) Most azonban magam mögött akarom hagyni életemnek ezt a múltbeli eseményét, és ma már azt az utat választom, hogy úgy lépek tovább, hogy nem maradok többé csendben” – olvasható Bennett közleményében.


(via Variety)